SLOSKI podkast Junaki zime, E01: Jure Franko

Junaki zime je nov podkast Smučarske zveze Slovenije, ki ga vodita najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov Petra Majdič in najhitrejši smučar med raperji in najboljši raper med smučarji, bivši tekmovalec v alpskem smučanju, Jure Košir. V prvi epizodi sta gostila dobitnika olimpijske medalje v Sarajevu 1984, Jureta Franka.

Petra Majdič, Jure Franko in Jure Košir, foto: SloSki

S Primorcem po materini in Gorenjcem po očetovi strani sta gostitelja podkasta Junaki zime odkrila marsikatero, še nerazkrito skrivnost iz Juretovega življenja.

Jure: “Ti si Jurij Franko. Veš, da sem jaz zaradi tebe želel spremeniti ime? Mojm staršem sem, kot 12-letni fantek težil, zakaj jaz nisem Jurij, zakaj sem Jure?”
  • Ste vedeli, zakaj je Jure izpustil tekme po osvojeni olimpijski medalji v Sarajevu?
  • Zakaj sta ga voditelja ozačila za predhodnika družine Kostelić? 
  • Kako je prepotoval cel svet in kako je v hotelu vprašal kje na svetu se pravzaprav nahaja?
  • Jure Franko je izdal skrivni nasvet Toneta Vogrinca, ki ga je poslal onstran Atlantika
  • Kako je usoda poskrbela, da je zavil med vratca na snežne strmine in ne vodne brzice
  • Kdaj je edinokrat bolj intimno slavil ob osvojenem srebru nad Sarajevom

Jure: “Kako je bilo priti v reprezentanco, kjer so bili že Križaj in malo starejši od tebe, kako je bilo enemu Primorcu priti v ekipo?

Franko: “Primor’c pejt plavat! To je bila prva beseda. Ena iz tistega časa pa je bila tudi – kaj je zdaj wunderkind?”

V klepetu, ki bi lahko kar trajal in trajal, izveste vse tudi o Juretovi poslovni in zasebni poti, ki ga je iz Hollywooda in Japonske pripeljala nazaj v Slovenijo. Zaadi njegove Simone, s katero ima dva otroka, vsak pa se je rodil na drugem koncu sveta.

Franko: “S Tonetom sva norela v avtu, tulila sva kot zverine. To je bilo čisto živalsko. Tolkla sva po strehi. Ti posnetki, ki jih zdaj kažejo s Tour de Franca, ni nič. To ni nič v primerjavi s tistim, kar sva počela midva.”

Nova epizoda SLOSKI podkasta Junaki zime bo objavljena vsakega 15. v mesecu. Poslušate jih lahko na www.sloski.si ali na vseh platformah za podkaste. Na voljo pa so tudi posnetki epizod na youtube.com/sloski. Epizoda v kateri se voditelja predstavita in se tudi malce z žgečljivimi vprašanji podražita, že čaka na vseh kanalih.

Košir: “Obiskal sem ga nekaj tednov po zloglasnem umoru OJ Simpsona. Enkrat ponoči sva se zapeljala na kraj kriminalnega dogodka.”

Franko: “Točno ja! Jaz sem poznal OJ Simpsona!”

Naroči se zdaj!

Deli novico