Slovenci še naprej preletavajo Oberstdorf – zmaga Timija, Peter drugi, Domen peti!

Slovenska skakalna flota je še enkrat zavzela letalnico v Oberstdorfu. Timi Zajc je zmagal četrtič v karieri, že tretjič v Oberstdorfu, Peter Prevc je dvajsetič v karieri skočil na drugo mesto, Domen Prevc je bil 5., Lovro Kos pa je zaokrožil prvo petnajsterico uvrščenih!

Peter Prevc, Timi Zajc in Stefan Kraft, foto: SloSki

Fantastičen pogled na rezultate prve serije na letalnici v Oberstdorfu. V vodstvu je bil Peter Prevc z 230.5 metri in 214,6 točkami, le 4 desetinke manj je s pol metra krajšim poletom zbral Timi Zajc, tretji je bil Avstrijec Stefan Kraft z 222 metri in 210,5 točkami, štiri desetinke za njim pa naslednji Slovenec, Domen Prevc, ki je poletel 227.5 metrov. Lovro Kos je bil na 13. mestu z 213 metri in 191,9 točkami, Žak Mogel je na 31. mestu s 193 metri finale zgrešil za vsega 8 desetink točke.

Slovenska ekipa v Oberstdorfu, foto: NordicFocus

V finalni seriji je Kosa odneslo do 222.5 metrov in je s 404,3 točkami zaokrožil prvo petnajsterico uvrščenih danes. Izjemen finale je z 229.5 metri in 436,5 točkami napovedal šestouvrščeni Avstrijec Michael Hayboeck, ki je prehitel Domna Prevca z 219 metri ter 430,6 točkami na koncu. To je za omenjena skakalca pomenilo 4. in 5. mesto. Z 225.5 metri je nato udaril Kraft, 440,3 točk je bil mejnik za naslednjega na vrhu. Zajca je Robert Hrgota, kot v kvalifikacijah, poslal z nižjega zaletišča, z 230 metri in 449,3 točkami pa je vse skupaj izjemno izkoristil! To je bil prevelik izziv tudi za Petra, ki pa je z 232 metri znova imel najdaljši polet serije, s skupno 445,1 točkam pa je zasedel drugo mesto! Kakšen dan za slovenske polete, še enkrat več!

Peter Prevc in Timi Zajc, foto: NordicFocus

Izjave po tekmi

Timi Zajc (MP3): “En res lep dan v Oberstdorfu. Dolgo sem čakal spet to zmago. Po celi sezoni, ko sem imel težke trenutke, mi je zdaj res odleglo. Veselim se še dveh vikendov na letalnicah.”

Peter Prevc (MP3): “Drugo mesto. Odličen rezultat. Vse se je poklopilo. Dva odlična skoka. Končno spet prave letalske daljave. Gremo spat.”

Domen Prevc (MP3): “Danes sta mi uspela dva zelo v redu skoka. Manjše napake, manjši kiksi, a še vedno zelo, zelo odlično peto mesto.”

Lovro Kos (MP3): “Ena lepa tekma za Slovence in zame tudi. Zelo sem zadovoljen z današnjimi skoki, tako da že komaj čakam jutri.”

Robert Hrgota (MP3): “Res, boljše skoraj ne bi moglo biti. Dvojna slovenska zmaga. Peter na stopničkah v svoji zadnji sezoni. Mislim, da je bila to ena lepših tekem v moji karieri. Mislim, da je to en lep dan za slovenske skoke. Jutri ponovimo.”

Jutri bo v Oberstdorfu na sporedu še ena posamična tekma.

Uradni rezultati >>

Deli novico