Smučarji in deskarji prostega sloga preizkusili planiški snežni tunel

Smučar prostega sloga Žiga Kovačič ter deskarja prostega sloga Naj Mekinc in Tit Štante so prejšnji teden opravili prav poseben trening. V snežnem tunelu Nordijskega centra Planica so na eni izmed klančin postavili primeren drsni objekt in preizkusili potencial planiškega objekta za tovrstne poletne smučarsko-deskarske treninge.

Žiga Kovačič v planiškem snežnem tunelu. (Foto: Marko Klančar)

Snežni tunel Nordijskega centra Planica se nahaja v podzemni garaži osrednjega objekta centra in se razprostira skozi tri nadstropja. Od maja pa vse do pozne jeseni je v tunelu urejena tekaška proga za klasično in drsalno tehniko. Prav zaradi klančin, ki povezujejo nadstropja, so o uporabi objekta za prilagojene poletne treninge začeli razmišljati tudi smučarji prostega sloga. Idejo so seveda najprej predstavili deskarskim kolegom in prejšnji teden se je »mešana smučarsko-deskarska trojka« (Žiga KovačičNaj Mekinc in Tit Štante) skupaj z Markom Klančarjem (trener smučanja prostega sloga) odpravila na preizkusni trening v Planico.

»Z odgovornimi v NC Planica smo se hitro »ujeli« in dogovorili za preizkus. Le-ta je bil zelo uspešen. Čeprav je snežni tunel primarno seveda namenjen smučarskim tekačem, smo se dobro znašli in seveda preučili kaj vse bo še potrebno storiti, da bi bili naši treningi karseda učinkoviti. V mislih imam predvsem adaptacijo drsnih objektov za hitro montažo in demontažo,« nam je pojasnil Marko Klančar in poudaril, da je planiški tunel ustrezen tako za trening najboljših smučarjev in deskarjev prostega sloga kot tudi za najmlajše, ki se šele spoznavajo s športoma. »Letos bodo v Planici predvidoma trenirali predvsem reprezentanti, seveda pa smučarji in deskarji že razmišljamo tudi o organizaciji pripravljalnih poletnih taborov za mlajše smučarje in deskarje prostega sloga. Planica s snežnim tunelom, vso ostalo potrebno infrastrukturo in pa čudovitim naravnim okoljem ima tudi v tem kontekstu zagotovo velik potencial,« še dodaja Klančar.

Naj Mekinc, Žiga Kovačič in Tit Štante (Foto: Marko Klančar)

Deli novico

Argeta-PROS
Woop-PROS
Actionmama-PROS
Kompas-tele-PROS