Šov Anamarije Lampič! Na debiju do petega mesta!

Anamarija Lampič je na svoji prvi tekmi svetovnega pokala v biatlonu navdušila.  V sprintu v Hochfilznu je prišla do izjemnega petega mesta. Na zasledovalno tekmo sta se uvrstili tudi Polona in Živa Klemenčič. 

Nasmeh Anamarije Lampič pove vse. Foto: Sloski

Svetovni pokal se je za Anamarijo Lampič začel sanjsko. Na svoji prvi tekmi najvišjega ranga je nosila številko 41. Že v prvem krogu je dokazal, da se tekmovanja ni ustrašila in je bila najhitrejša na progi. Zelo zanesljiva je bila tudi na strelišču in leže zadela vse tarče.  Tudi v nadaljevanju je bila Lampičeva daleč najhitrejša med vsemi. V streljanju stoje je sicer morala v tri kazenske kroge, kar pa je ni oddaljilo od vrhunskega rezultata. Z daleč najboljšim časom teka med vsemi tekmovalka je prišla do izjemnega petega mesta. Za slovensko reprezentanco sta zelo uspešen dan dopolnili še sestrični Klemenčič. Polona Klemenčič se sicer prvič v sezoni ni prebila med dobitnice točk,  a ima na 43. mestu odlično izhodišče za zasledovalno tekmo. Na strelišču je bila nenatančna trikrat (2,1). V soboto bo nastopila tudi Živa Klemenčič, ki je z enim kazenskim krogom prišla  do 49. mesta.

Do zmage je brez zgrešenega strela prišla Nemka Denise Herrmann-Wick, ki je za 18 sekund prehitela Marketo Davidovo iz Češke. Davidova je morala v en kazenski krog stoje. Tretja je bila Francozinja Julia Simon, ki je prav tako zgrešila enkrat stoje in zaostala 20 sekund. Lampičeva je oder za zmagovalke zgrešila za 16 sekund, saj je za zmagovalko zaostala 36 sekund.

Izjava po tekmi (mp3):

Anamarija Lampič:Danes se nisem počutila tako sveže, kot na prvih tekmah pretekli teden. Imela sem zelo natempiran tempo. Štiri tekme in dva dni potovanja. Čutila sem malce utrujene noge, a vseeno sem očitno zelo hitra. Zelo sem vesela, da sem ustrelila ničlo leže. Stoje pa bom morala še veliko bolj delati. Vseeno noro, da sem s tremi zgrešenimi streli tako visoko.”

Ricco Gross: “Neverjetna je bila na progi, kjer je dala vse od sebe. Zelo presenečen sem bil nad njenim streljanjem leže. Bilo je brez napake in dovolj hitro. Zelo pomembno za njo pa je tudi, da je po prvih treh zgrešenih strelih stoje nato dva zadela.  To je tudi pripomoglo k odličnemu rezultatu, tekaški čas pa je zame neverjeten. Danes sem ji dejal zgolj to, naj se zabava. Je v procesu učenja, zanjo je zelo pomembno, da je imela današnji sprint pred štafetno preizkušnjo in zasledovalna tekma je samo še bonus.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3