Vid Vrhovnik v Val di Fiemmeju do tretjih točk v olimpijski sezoni

Na prvi posamični tekmi svetovnega pokala v olimpijskem letu 2022 je Vid Vrhovnik v italijanskem Val di Fiemmeju osvojil 29. mesto in s tem tretje točke v tej sezoni.

Vid Vrhovnik je tretjič v tej sezoni osvojil 29. mesto © GEPA

V Val di Fiemmeju se nadaljuje svetovni pokal v nordijski kombinaciji. Po včerajšnji premierni tekmi mešanih ekip sta danes na sporedu še posamični preizkušnji. Po skakalnem delu moške preizkušnje je bil boljši od naše dvojice Gašper Brecl, ki je zasedal 35. mesto, pristal je pri 92 metrih, zaostajal pa 1:46 minute za vodilnim Avstrijcem Johannesom Lamparterjem. Vid Vrhovnik je s pol metra krajšim skokom imel 1:58 minute zaostanka na 39. mestu.

Na 10 km tekaški preizkušnji je Vrhovnik že kmalu ujel in prehitel Brecla. Vrhovnik je dolgo tekel v večji skupini tekmovalcev od 29. mesta navzdol, z zelo dobro predstavo v zadnjem krogu pa je končal na 29. mestu, ko je v boju za točke na ciljni ravnini prehitel Američana Taylorja Fletcherja in Francoza Mattea Bauda. Vrhovnik je zaostal 2:12,6 minut za zmagovalcem, Brecl je preizkušnjo končal na 40. mestu z zaostankom 3:52,2 minut.

Zmagal je Avstrijec Lamparter pred Nemcema Vinzenzom Geigerjem, petim po skokih in Frenzlom, njun zaostanek je znašal 16,5 sekund oz 16,7 sekund.

Izjava po tekmi

Vid Vrhovnik

S točkami sem zadovoljen, moram pa reči, da sem na skakalnici znova naredil napako. Skok je bil slab. Na srečo pa sem po dolgem času odtekel zelo dobro tekmo. S tekom sem zadovoljen, s skokom pač ne in upam, da jutri to popravim.

Jutri bo v Val di Fiemmeju na sporedu še ena tekma svetovnega pokala.

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO