Žan Kranjec vrhunski tudi v Adelbodnu

Žan Kranjec je tudi peti letošnji veleslalom za svetovni pokal končal znotraj najboljše peterice. Na zahtevni progi v Adelbodnu je bil peti.

Žan Kranjec je letos zelo konstanten. Foto: Gepa

Slovenski veleslalomski šampion Žan Kranjec  je v Adelbodnu nadajleval z nizanjem odličnih uvrstitev v letošnji sezoni. Na progi, kjer je slavil svojo zadnjo zmago za svetovni poka, se v prvi vožnji s številko pet ni znašel najbolje. Čeprav ni storil velike napake, v zahtevnih snežnih razmerah ni uspel razviti prave hitrosti.  Čeprav je za znova vodilnim Marcom Odermattom zaostajal +2,03, je še vedno zasedal odlično osmo mesto. Drugi Slovenec na startu Štefan Hadalin je bil znova zelo blizu finala, ki pa se mu je tokrat izmuznil za 45 stotink. Hadalin je tekmovanje zaključil na 38. mestu.

Kranjec je na drugi progi pokazal svoj pravi obraz. Čeprav v zgornjem delu proge znova ni bil najhitrejši, se je zbudil na zahtevni strmini. Z izjemnim zaključkom druge vožnje je prevzel vodstvo in napredoval do znova vrhunskega petega mesta. Več kot 25-tisoč glavno množico je znova navdušil Marco Odermatt, ki je bil na drugi progi razred zase. Z novim najboljšim časom druge vožnje je vse tekmece prehitel za 73 stotink. Drugi je bil Norvežan Henrik Kristoffersen, tretji pa še en domačin Loic Meillard.

Izjavi po tekmi (mp3):

Žan Kranjec: “V prvem tek s svojo vožnjo nisem bil zadovoljen. Razen enega odseka, se nisem smučal dobro. Verjetno sem se uštel malce tudi z nastavitvami. V drugem teku sem to popravil in vožnja mi je uspela dobro. Z drugo vožnjo sem zadovoljen in na koncu peto mesto je super rezultat. Verjamem, da imam v nogah tudi še kaj več, a v prihodnje se moram navaditi, da dam dva dobra tekma in verjamem, da bom tudi v prihodnje dosegal dobre rezultate.”

Klemen Bergant: “Žan Kranjec tudi koledarsko leto 2023 nadaljuje tam, kjer je končal leto 2022. V prvem teku je imel nekaj težav z nastavitvami opreme, drugi tek je to popravil. Imel je tretji čas drugega teka, super vožnja in znova top 5 rezultat. S tem smo seveda zadovoljni. Štefan je zelo dobro začel, na polovici progi je bil še zelo konkurenčen, ne zgolj za finale ampak še kaj več. Na koncu mu je zmanjkalo moči in v spodnjem delu je izgubil ogromno časa in posledica tega je bila, da se ni uvrstil v drugi tek”.

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K