Naj Mekinc osmi v Calgaryju

Včeraj zvečer po našem času je bil v kanadskem Calgaryju na sporedu finale predzadnje letošnje tekme za svetovni pokal v snežnem parku (slopestyle). Prvič v karieri je v zaključnem delu tekme nastopil naš reprezentant Naj Mekinc, ki je zasedel osmo mesto. Zmagal je domačin Darcy Sharpe.

Naj Mekinc stopnjuje formo pred svetovnim prvenstvom. (Foto: Buchholz, FIS Snowboard)

V finalu je nastopilo deset deskarjev, vsak je imel na voljo tri vožnje, za končni rezultat pa je štela najboljša. Naj Mekinc je bil, tako kot v petkovih kvalifikacijah in sobotnem polfinalu, iz vožnje v vožnjo uspešnejši. Za tretjo je prejel oceno 67.90, kar je zadostovalo za osmo mesto. 21-letni Ljubljančan je tako na zadnji tekmi pred svetovnim prvenstvom v Gruziji dosegel izid kariere.

»Zelo zadovoljen sem z Najevim deskanjem in resnično vesel, da se mu je končno tudi rezultatsko izšlo. Vsekakor lepa potrditev ter spodbuda pred bližnjim svetovnim prvenstvom in pa seveda za naprej. Smo na pravi poti,« je bil po tekmi zadovoljen Matevž Pristavec, strokovni vodja disciplin prostega sloga.

Finaliste je sicer motil močan veter, tudi temperature zraka niso bile prav nič zimske (10 stopinj nad ničlo). »Optimalno, razmeram primerno, smo pripravili desko, bistvena pa je bila seveda Najeva osredotočenost in pozitivna naravnanost. Vse se je izšlo po načrtih. Tretja vožnja je bila še boljša kot tista v sobotnem polfinalu. Prepričan sem, da bi moral prejeti vsaj takšno oceno kot v soboto,« je še dodal Pristavec.

Zmagal je domačin Darcy Sharpe pred Američanom Dustyjem Henricksenom in rojakom Spaldingom Cameronom. Tudi v ženski konkurenci zmagovalni oder zasedle predstavnice Kanade in ZDA. Drugič zapored je zmagal Američanka Julia Marino, drugo mesto je pripadlo Kanadčanki Laurie Blouin, tretje pa njeni rojakinji Jasmine Baird. V skupnem seštevku discipline vodita Marinova in Henricksen, Mekinc se je prebil na 21. mesto.

Zadnja tekma svetovnega pokala v snežnem parku bo konec marca v Švici (Silvaplana, 24. – 26. 3.), še prej pa deskarje čaka svetovno prvenstvo v Gruziji. Moška tekma (kvalifikacije) v snežnem parku bo na sporedu 24. februarja, tri dni kasneje (27. februarja) pa še finale najboljše deseterice.   

>>> Rezultati Calgary

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES