Rezultatska krivulja Eme Volavšek se še naprej dviguje

Na tretji tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Ramsau je Ema Volavšek vpisala najboljšo letošnjo uvrstitev, Gašper Brecl pa je žal ostal brez novih točk.

Ema Volavšek © GEPA

Kombinatorke so z današnjo preizkušnjo začele že zelo zgodaj, ob 8.45 uri, prej je bila na sporedu še poskusna serija. Najboljša po skakalnem delu preizkušnje je bila pričakovano Norvežanka Gyda Westvold Hansen, ki je s treh zaletnih mest nižje od konkurence skočila 95 metrov in je imela 42 sekund prednosti pred domačinko Liso Hirner, ki je pristala pri 93 metrih, tretja Nemka Nathalie Armbruster je z enako dolžino imela 44 sekund zaostanka. Zelo soliden nastop je uspel Emi Volavšek, ki je pristala pri 86 metrih, njen zaostanek na 9. mestu pa je znašal 1:32 za vodilno Norvežanko. Silva Verbič je pristala pri 73.5 metrih in je na 22. mestu imela 3:22 zaostanka za prvouvrščeno tekmovalko.

Volavškova je tek začela v skupini štirih tekmovalk, a je že do konca prvega kroga tekla le še z Norvežanko Ido Marie Hagen na 6. mestu z zaostankom 1:27,4 za vodilno Westvold Hansnovo. Slaba dva kilometra pred ciljem je Volavškova že tekla sama na 6. mestu, na katerem je prišla tudi v cilj s končnim zaostankom 1:43. Westvold Hansnova je imela 56,8 sekund prednosti pred Hirnerjevo, tretje mesto je zadržala Armbrusterjeva z 58,5 sekundami zaostanka, pred Volavškovo sta bili še Hagnova z 1:07 zaostanka in Italijanka Annika Sieff z 1:28 zaostanka. Verbičeva je na 5 km progi izgubila eno mesto in je preizkušnjo končala na 23. mestu z zaostankom slabih petih minut za zmagovalko.

Po skakalnem delu moške preizkušnje je bil z 98.5 metri pred vsemi Jarl Magnus Riiber z Norveške, drugi je bil z 28 sekundami zaostanka Japonec Rjota Jamamoto, ki je skočil 95 metrov, tretji pa domačin Franz-Josef Rehrl s 93.5 metri in že 51 sekundami zaostanka. Gašper Brecl je na 20. mestu zaostajal 1:36, pristal je pri 88 metrih. Erazem Stanonik je skočil 81.5 metrov in je imel 2:43 zaostaka na 46. mestu. Žal se lov na nove točke ni izšel Gašperju Breclu, ki je izven trideseterice padel po drugem krogu, na koncu pa je zasedel 35. mesto z zaostankom 2:49 za Riiberjem, ki je za 7,9 sekund ugnal rojaka Jensa Luraasa Oftebroja in za desetinko več Nemca Vinzenza Geigerja. Stanonik je končal na 49. mestu z zaostankom dobrih štirih minut in pol za zmagovalcem.

Izjava po tekmi

Ema Volavšek (MP3): “Povedano po pravici danes s tekmo nisem preveč zadovoljna. Skoki gredo počasi malo na bolje, s tekom pa danes nisem zadovoljna, a jutri imamo novo priložnosti.”

Jutri bosta v Ramsau na sporedu še zadnji preizkušnji v tem koledarskem letu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO