AP: Popoln vikend Teje Pavec, ki je v Harrachovu dvakrat poslušala Zdravljico

Teja Pavec je na tekmah alpskega pokala v češkem Harrachovu zmagala na obeh tekmah, s tem pa je še nadgradila nastopa iz Seefelda, kjer je decembra zasedla dvakrat drugo mesto.

Premierna zmaga Teje Pavec © SloSki

15-letna Teja Pavec je temelje za prvo zmago včeraj postavila že po skokih, ko je imela minuto prednosti pred Zalo Mihelčič, vse ostale tekmovalke so zaostajale še več. Z debelo minuto prednosti je Teja Pavec tudi pritekla v cilj 5 km preizkušnje, druga je bila vodilna v skupnem seštevku, Greta Pinzani iz Italije, tretja pa njena rojakinja Giada Delugan. Mihelčič je padla na šesto mesto, Brina Sušnik je bila deseta. Tudi danes je Teja Pavec temelje postavila že po skokih, potem ko je pred Anne Haeckel, ki večraj ni štartala po drugem mestu po skokih, imela 11 sekund naskoka. V cilj je prišla 39 sekund pred Nemko, tretja Pinzani je zaostala 51 sekund. Sušnik je končala na 11. mestu, Mihelčil pa je bila tokrat na 15. mestu. 

Na prvi preizkušnji mladincev je zmaga ostala doma po zaslugi Jirija Konvalinke, Matic Garbajs je po drugem mestu po skokih zasedel 7. mesto, Matic Hladnik je s sedmim časom teka končal na 10. mestu, Uroš Vrbek je bil 16., Jošt Juvan je zasedel 19. mesto, Lovro Dovžan pa je končal na 23. mestu. Danes je znova zmagal Konvalinka, Garbajs je bil četrti, le šest sekund za stopničkami, Dovžan je zasedel 15. mesto, takoj za njim sta končala Vrbek in Gregor Kadivec, Juvan je zasedel 19. mesto, dve točki je ujel tudi Hladnik.

Finale kombinatork bo sredi marca gostil nemški Rastbuechel, skupno Pavec zaostaja le še 26 točk za vodilno Italijanko.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO