AP: Silva Verbič na domačih tekmah dvakrat druga

Na domačih tekmah alpskega pokala v Kranju je Silva Verbič dvakrat zasedla drugo mesto. Med mladinci se je izkazal Erazem Stanonik.

Na prvi tekmi je zmagala Nemka Nathalie Armbruster s 50,3 sekundami prednosti pred Silvo Verbič, ki je po skokih vodila, tretja je bila Čehinja Tereza Koldovska z 59,9 sekundami zaostanka. Na drugi tekmi je Armbrusterjeva zmagala z 11,2 sekundami prednosti na 2,5 km progi pred Verbičevo, ki je po skokih zaostala za na koncu tretjeuvrščeno Nemko Ronjo Loh, njen zaostanek je znašal 31,1 sekund.

Prvo preizkušnjo mladincev je dobil Nemec Lenard Kersting, Erazem Stanonik je po petem mestu po skokih na 10 km preizkušnji zasedel 10. mestu, Matija Zelnik je bil na 16. mestu, Uroš Vrbek je končal na 18. mestu, točke je ujel še Matic Garbajs na 28. mestu.

Drugo tekmo je dobil Čeh Jiri Konvalinka, Stanonik je bil šesti s 25,9 sekundami zaostanka, Zelnik je zasedel deveto mesto, Garbajs je bil 15., Vrbek je končal na 23. mestu, David Muhič je bil 27., točko pa je na 30. mestu ujel še Sandi Ačko.


Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO