AP: Teja Pavec v Seefeldu potrdila status najboljše mladinke

Na prvih zimskih tekmah alpskega pokala v avstrijskem Seefeldu je Teja Pavec potrdila, da je trenutno najboljša mlada kombinatorka v tem tekmovanju, na prvi tekmi je bila tretja, na drugi pa je zmagala. Odlična rezultata tudi za Tio Malovrh.

Seefeld, 17. 12. 2023, foto: SloSki

Na prvi tekmi kombinatork je slavila domačinka Katharina Gruber, 6,4 sekund je zaostala Nemka Anne Häckel, Teja Pavec je po drugem mestu po skokih zaostala 22,8 sekund na tretjem mestu. Hitreje je tekla klubska kolegica, 15-letna Tia Malovrh, ki je zadržala 5. mesto po skakalnem delu, na koncu je zaostala 26,1 sekund. Brina Sušnik je bila 18., Manca Kobentar je zasedla 25. mesto. Pavec je na drugi tekmi tekla minuto in pol hitreje kot na prvi tekmi in je po drugem mestu po skokih tokrat pridobila eno mesto in je zmagala z 11,7 sekundami prednosti pred Hâckelejevo, Gruberjeva je zaostala 12,8 sekund, s petim časom teka je na četrto mesto napredovala Malovrh. Kobentar je zasedla 20., Sušnik pa 23. mesto.

Skupno je po polovici sezone Teja Pavec 60 točk pred konkurentkami, Tia Malovrh je na četrtem mestu.

Obe tekmi mladih kombinatorcev je dobil Čeh Jiri Konvalinka, na prvi se mu je najbolj približal Nemec Jonathan Grâbert, tretji je bil domačin David Liegl, na nedeljski tekmi pa je bil drugi Nemec Nick Schönfeld, tretji pa Italijan Manuel Senoner. Urban Zajec je zasedel 11. mesto v soboto in 27. v nedeljo, Lovro Dovžan je bil 24. in 25., Lovro Percl Seručnik pa je točke osvojil na 28. in 30. mestu.

Alpski pokal se bo nadaljeval v poljskem Ščirku konec januarja 2024.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO