Brecl na vetrovni loteriji 29., kombinatorke samo tekle

Na tekmi nordijskih kombinatorcev in kombinatork v estonskem Otepääju so danes organizatorji uspeli izpeljati tri četrtine programa. Gašper Brecl je osvojil nove točke, brez druge polovice preizkušnje pa so zaradi premočnega vetra ostale kombinatorke.

Gašper Brecl © FIS

Estonski Otepää je tudi danes karavano nordijskih kombinator in kombinatorcev pozdravil v pravem mrazu pri 15 stopinjah pod lediščem, na sporedu pa sta bili redko izpeljani tekmi s skupinskim štartom. Tovrstna preizkušnja zelo ustreza Emi Volavšek, ki je na 5 km razdalji tekla z najboljšimi in na koncu v cilju zasedla 3. mesto z 10,9 sekundami zaostanka za najhitrejšo Norvežanko Gydo Westvold Hansen, ki je v ciljnem sprintu ugnala rojakinjo Ido Marie Hagen. Silva Verbič je z zaostankom dobrih dveh minut končala na 26. mestu.

Skakalni del preizkušnje za kombinatorke so nato prekinili po nastopu treh tekmovalk in ga za danes odpovedali, obstaja pa možnost, da bodo tekmo dokončali jutri.

Kombinatorci so se tradicionalno merili na še enkrat daljši razdalji, na 10 km. Skupina vseh tekmovalcev je začela razpadati proti polovici proge, ko sta zaostala tudi Gašper Brecl in Erazem Stanonik, ki sta do konca preizkušnje izgubila slabe dve oz. tri minute v primerjavi z zmagovalcem Jensom Luraasom Oeftebrojem, ki je ugnal Einarja Luraasa Oftebroja, tretji je bil Avstrijec Johannes Lamparter, prvih dvajset tekmovalcev je končalo znotraj desetih sekund zaostanka. Brecl je zasedel 41. mesto z 1:46,5 zaostanka, Stanonik pa 47. z 2:45,3 zaostanka za Norvežanom.

Vetrovni skakalni del tekme je začel Stanonik, ki je skočil 79.5 metrov, ostal pa je na 47. mestu. Precej bolje, 91 metrov je, kot sedmi po vrsti skočil Brecl, ki je pridobil kar 12 mest in je osvojil 2 točki na 29. mestu. Zmage se je razveselil Lamparter z 99.5 metri, 9,7 točk je z 98.5 metri zaostal Ilkka Herola, na tretje mesto je s 96.5 metri in 17,1 točkami zaostanka skočil še en Avstrijec, Thomas Rettenegger.

Jutri bosta na sporedu klasični preizkušnji v obeh konkurencah.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO