Brecl po 14. mestu po skokih ostal brez novih točk

Na drugi tekmi svetovnega pokala v sezoni 2022/23 je Gašper Brecl v finski Ruki skočil zelo dobro, žal pa na koncu ni osvojil novih točk, saj je zasedel 34. mesto.

Gašper Brecl © SloSki

Po včerajšnjem teku na 5 km je danes karavano čakala prva preizkušnja na 10 km progi. Po skakalnem delu tekme je bil znova prvi Japonec Rjota Jamamoto s 141 metri, drugi je bil Avstrijec Stefan Rettenegger s 140 metri in 33 sekundami zaostanka, tretji Norvežan Jarl Magnus Riiber s 136 metri in 42 sekundami zaostanka. Gašper Brecl je s 129 metri kar nekaj časa vodil, na koncu pa je po skokih zasedal 14. mesto z 1:56 minute zaostanka za vodilnim Japoncem.

V teku je naš tekmovalec izgubljal mesta iz kroga v krog. Po prvem krogu, na 2,5 km, je zasedal 21. mesto s podobnim zaostankom, 1:58,6 kot na štartu, tekel je v večji skupini tekmovalcev. Na polovici preizkušnje se je zaostanek povečal za pet sekund za vodilnim tekmovalcem, ob sebi je imel še tri tekmovalce na 24. mestu. V zadnji krog je vstopil na 27. mestu skupaj z Espenom Bjoernstadom in še osmimi kombinatorci z zaostankom dobrih dveh minut in pol. V zadnjem krogu je Brecl v primerjavi z vodilnimi izgubil slabo minuto časa, prehiteli pa so ga tudi konkurenti za osvojitev točk in tako je tekmo končal na 34. mestu s 3:25,4 minutami zaostanka za Riiberjem, ki je slavil jubilejno, 50. zmago v karieri, kar mu je uspelo kot prvemu kombinatorcu. Drugi je bil včerajšnji zmagovalec, Nemec Julian Schmid, ki je dobil troboj s Jensom Luraasom Oftebrojem in Jamamotom, ki sta sledila do četrtega mesta.

Jutri bo v Ruki na sporedu še zadnja tekma uvodnega trojčka na severu Finske.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO