Brecl v Ramsau na skakalnici prehitel Vrhovnika

Na prvi tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Ramsau je Gašper Brecl na tekmi s skupinskim štartom v vetrovnem Ramsau zasedel 27. mesto, sedem mest za njim je končal Vid Vrhovnik, ki je bil po teku pred reprezentančnim kolegom. Zmagal je domačin Johannes Lamparter, med kombinatorkami je še naprej nepremagljiva Norvežanka Gyda Westvold Hansen, Silva Verbič je zasedla 23. mesto.

Gašper Brecl, foto: NordicFocus

V Ramsau so kombinatorci tekmovalni vikend začeli s tekmo s skupinskim štartom. Najhitrejši je bil Norvežan Jens Luraas Oftebro, ki je dobil ciljni sprint osmerice, deveti je bil Jarl Magnus Riiber z dvema sekundama zaostanka. Vid Vrhovnik je v cilj 10 km preizkušnje pritekel na 31. mestu s 1:35,6 minute zaostanka oz. 23,9 točkami za Oftebrojem. Gašper Brecl je na 40. mestu zaostal še 21 sekund oz. 5,1 točk več. Breclu je nato uspel boljši skok, dolg 88.5 metrov, kar ga je dvignilo do končnega 27. mesta, najvišje v tej sezoni. Vrhovnik je s 84.5 metri izgubil tri mesta in je končal na 34. mestu. Zmaga je po zaslugi Johannesa Lamparterja s 87.5 metri ostala doma, drugi je bil Riiber s 86 metri, tretji pa Nemec Manuel Faisst z 89.5 metri.

Že zgodaj dopoldne so s tekmovanjem dokončale kombinatorke, ki danes niso skakale, saj je bil veter dopoldne premočan. Tako so obveljali rezultati provizorične serije po kateri je bila Silva Verbič na 23. mestu s slabimi tremi minutami in pol zaostanka za Gydo Westvold Hansen. Norvežanka je brez težav prišla do nove zmage, 42 sekund je na koncu zaostala rojakinja Ida Marie Hagen, še slabo minuto več pa Finka Minja Korhonen, ki šteje 16 let. Pet let starejša Slovenka je končala tam kjer je začela, na 23. mestu s končnim zaostankom več kot petih minut.

Jutri bo v Ramsau na sporedu še ena tekma, za kombinatorke zadnja v tem letu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO