COC: Ema Volavšek na stopničkah v Eisenerzu

Celinski pokal se nadaljuje v avstrijskem Eisenerzu, kjer je z odlično tekaško predstavo zablestela Ema Volavšek, ki se veseli prvih stopničk v tem tekmovanju.

Najboljših šest v Eisenerzu © SloSki

Po uvodnih tekmah v Lillehammerju prejšnji teden se celinski pokal nadaljuje v avstrijskem Eisenerzu, kjer je Ema Volavšek zablestela že prvi dan. Po skokih je bila na šestem mestu s 54 sekundami zaostanka za vodilno Italijanko Anniko Sieff, letos nepremagljiva Norvežanka Gyda Westvold Hansen je zaostajala 6 sekund.

Ema Volavšek je z odlično tekaško predstavo v dveh krogih dolžine 2500 metrov prehitela tri tekmice in z zaostankom 40 sekund v cilj prišla na odličnem tretjem mestu, 12,6 sekund je na drugem zaostala Sieffova, vnovič je zmagala Westwold Hansnova. Ema Volavšek je imela najboljši čas teka med vsemi tekmovalkami.

Silva Verbič je po 16. mestu po skokih končala na 19. mestu s 3:31 minutai zaostanka za zmagovalko. V moški konkurenci je zmagal Avstrijec Lukas Klapfer pred rojakom Stefanom Retteneggerjem, tretji je bil Norvežan Lars Buraas. Gašper Brecl je točke osvojil na 26. mestu, po skokih je bil na 18. mestu, končni zaostanek je znašal 3:11,5 minut. Točke so se po skokih, bil je 11., nasmihale tudi Erazmu Stanoniku, ki je bil na koncu s slabimi petimi minutami zaostanka 41., Uroš Vrbek pa je končal na 44. mestu.

Jutri bo v Eisenerzu na sporedu ekipna preizkušnja, tudi z edinim našim olimpijcem Vidom Vrhovnikom.

Uradni rezultati >>>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO