COC: Ema Volavšek v Eisenerzu ponovila 3. mesto

V avstrijskem Eisenerzu smo danes spremljali še drugi dve posamični preizkušnji. Z novimi stopničkami se je še enkrat izkazala Ema Volavšek, med kombinatorci je bil najboljši Gašper Brecl.

Najboljše kombinatorke na drugi tekmi v Eisenerzu © SloSki

Po skakalnem delu druge posamične preizkušnje je bila Ema Volavšek na 8. mestu z 1:09 minute zaostanka za vodilno Norvežanko Gydo Westvold Hansen. Tik za njo je bila Silva Verbič na 9. mestu z 1:16 minute zaostanka za Norvežanko. Na 5 km razdalji je Volavškova znova prikazala odličen tek, še enkrat več najboljšega med vsemi in se je s prvim časom prebila na stopničke. V cilju je za še naprej nedotakljivo Westvold Hansnovo zaostala 58 sekund na tretjem mestu, druga je bila Italijanka Annika Sieff z 41,8 sekundami zaostanka za zmagovalko. Verbičeva je z 2:46,1 minutami zaostanka končala na 11. mestu.

Tekmo kombinatorcev na 10 km je dobil domačin Stefan Rettenegger, 24,9 sekund je zaostal Norvežan Lars Buuras, 36,6 sekund pa njegov rojak Lars Iver Skaarset. Gašper Brecl je bil po skokih 6. z zaostankom 36 sekund za Skaarsetom, v teku pa je izgubil nekaj časa in v cilj prišel na 16. mestu z zaostankom 1:56,7 minute. Vid Vrhovnik je po 10. rezultatu skoka in 48 sekundah zaostanka tekmo končal na 22. mestu z 2:25,9 minutami zaostanka. 

Kljub 18. mestu po skokih je na 36. mestu brez točk ostal Erazem Stanonik, podobno kljub 12. mestu po skokih velja za Uroša Vrbka, ki je končal na 41. mestu.

Ob pomankanju tekem svetovnega pokala, kombinatorke čaka le še finale sredi marca v Schonachu, se bo celinski pokal nadaljeval in sklenil za dekleta v ZDA in Kanadi, med 12. in 27. marcem v Park Cityu, Whistler Parku in Lake Placidu. Volavškova je po štirih tekmah skupno na tretjem mestu.

Celinski pokal za kombinatorce se bo nadaljeval v Lahtiju v začetku marca, nato pa se prav tako karavana seli onstran Atlantika.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO