COC: Matic Garbajs v Ruki do rezultata kariere

Na dveh tekmah celinskega pokala v finski Ruki se je izkazal 20-letni Matic Garbajs, ki je zasedel 17. in 16. mesto, točke je dvakrat osvojil tudi Erazem Stanonik. Obe tekmi je dobil Avstrijec Mario Seidl.

Matic Garbajs, foto: SloSki

V Ruki so kombinatorci v soboto Avstrijec Mario Seidl zmagal s prednostjo kar 1:42,7 minute pred rojakom Manuelom Einkemmerjem, še pet sekund več je zaostal Norvežan Torje Seljeset. Po skokih je imel 8. rezultat Matic Garbajs, ki je nato na 10 km progi izgubil nekaj časa in je v cilj pritekel s slabimi štirimi minutami in pol zaostanka za Seidlom na 17. mestu. Erazem Stanonik je po 35. mestu v skokih imel še 35. čas teka, na koncu je to pomenilo 38. mesto. 

Na drugi tekmi v Ruki je Seidl slavil s 35 sekundami prednosti, potem ko je za skakalne rezultate obveljala provizorična serija, drugi je bil Florian Kolb iz Avstrije, 1:19,1 minute je na tretjem mestu zaostal Francoz Antoine Gerard. Garbajs je s sedmega mesta padel na končno 16. z zaostankom 3:41,6 minut, s tem pa je še izboljšal svojo najboljšo uvrstitev na tekmi celinskega pokala. Stanonik je bil prav tako mesto boljši kot včeraj, zasedel je 34. mesto.

Celinski pokal se bo sredi januaja nadaljeval v norveškem Trondheimu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO