COC: Tia Malovrh dvakrat do šestega mesta v Klingenthalu

Na tekmah celinskega pokala na srednji napravi v nemškem Klingenthalu sta se izkazali Tia Malovrh in Silva Verbič, v močni moški konkurenci je bil najboljši Erazem Stanonik.

Kombinatorci so dolg tekmovalni konec tedna začeli s kompaktno priezkušnjo na 7,5 km. Zmagal je domačin Fabian Riessle, 23. po skokih, na koncu pa je dobil ciljni šprint z rojakom Jakobom Langejem, 19. po skokih ter Fincem Willejem Karhumo, 2. po skokih. Erazem Stanonik je z 19. časom teka zasedel 26. mesto z zaostankom 1:12,1 minute, Matic Hladnik je bil 42., Urban Zajec 45., Lovro Dovžan pa je zasedel 51. mesto. Na sobotni klasični gundersen preizkušnji na 10 km je bil znova najboljši Riessle, ki je še enkrat več v ciljnem šprintu ugnal Langeja, tretji je bil 29. po skokih, Norvežan Aleksander Skoglund. Stanonik je imel 17. čas teka in je zasedel 25. mesto, Zajec je bil 40., Hladnik 45., Dovžan pa je tokrat zasedel 49. mesto. Nedeljska preizkušnja na 10 km je bila izpeljana na podlagi provizorične serije v skokih, saj veter ni dopuščal skokov v okviru tekmovalnega dne. Zmagal je Finec Wille Karhumaa, 1,3 sekunde je zaostal domačin Tistan Sommerfeldt, 5 sekund pa RIessle, sicer trideseti po skokih. Stanonik je zasedel 24. mesto, Hladnik je bil 36., Zajec 49., Dovžan pa je zasedel 53. mesto.

Kompaktno preizkušnjo kombinatork na 5 km je dobila Poljakinja Joanna Kil, 12,2 sekund je zaostala Nemka Sofia Eggensberger, še sedem desetink več pa njena rojakinja Marie Naehring na tretjem mestu. Tia Malovrh je po tretjem dosežku skokov končala na 9. mestu, Silva Verbič je bila enajsta, Brina Sušnik je končala na 21. mestu. Na gundersen preizkušnji na 5 km je bila prepričljiva Jenny Nowak, najboljša že po skokih, druga je bila Kil z zaostankom 55,5 sekund, tretja pa Nemka Sophia Maurus z zaostankom 1:14,6 minute. Silva Verbič je po šestem mestu po skokih končala na šestem mestu z zaostankom 2:05,4 minut, Sušnik je bila 23., Malovrh pa po 9. mestu po skokih ni štartala na tekaški preizkušnji. Tudi tekma kombinatork na 5 km je za skakalne rezultate izkoristila provizorično serijo, veselila pa se je Nemka Sophia Maurus, 1,8 sekunde je zaosala Kil, 16 sekund pa Italijanka Greta Pinzani. Malovrh je znova tekmovala odlično in je zasedla 6. mesto, sekundo in pol za njo je končala četrta po skokih, Verbič, Sušnik je zasedla 20. mesto.

Celinski pokal se bo sredi februarja nadaljeval v Eisenerzu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO