V avstrijskem Reiteralmu ja bila v preteklem tednu organizirana serija tekmovanj v smučarskem krosu. Edini Slovenski predstavnik je bil Daniel Šmid, ki je s tekme v tekmo boljši.

Daniel Šmid. Foto: Sloski

Daniel Šmid je dvig forme nakazal pred serijo tekmovanj v avstrijskem Reiteralmu, ko se je posvetil treningu starta. 18-letnik je nato na tekmah različnih kategorij v smučarskem krosu nastopal vse bolje iz tekme v tekmo. S prva je v Reiteralmu tekmoval na dveh tekmah FIS Jounior in zasedel 51. in 47. mesto. Kot novinec na tekmah z več tekmovalci hkrati na progi, se še privaja na ostale agresivne tekmovalce, zato je prvi dan ob stiku z Italijanom celo padel, a jo je na srečo odnesel brez poškodb.

Vse boljšo formo je nato na istem prizorišču pokazal na klasičnih tekmah FIS. Na prvi tekmi je bil sicer 55., na drugi pa je bil izjemno blizu izločilnih bojev najboljših 30. Tekme na izpadanje so se mu izmuznile samo za 30 stotink in je zasedel 37. mesto.  Daniel Šmid se je sedaj opravil na nadaljnje treninge, v nadaljevanju sezone pa se na tekmah želi prebiti v izločilne boje.

Uradni rezultati, Reiteralm, Fis Junior >>

Uradni rezultati, Reiteralm, Fis >>

 

Deli novico

Argeta-PROS
Woop-PROS
Actionmama-PROS
Kompas-tele-PROS