Deseta zaporedna zmaga Riiberja, Vrhovniku točka

Na zadnji tekmi svetovnega pokala v estonskem Otepääju je ponovno zmagal Jarl Magnus Riiber, kar predstavlja 71. zmago v njegovi karieri in obenem deseto zaporedno zmago. Med dvema Slovencema je Vid Vrhovnik tretjič osvojil točke, tokrat na štiridesetem mestu.

Vid Vrhovnik, foto: NordicFocus

Tridnevno tekmovanje v estonskem Otepääju je vključevalo tudi drugo klasično gundersen preizkušnjo. Po skakalnem delu je znova izstopal Jarl Magnus Riiber, ki si je pot do desete zaporedne zmage utrl s 103 metri in 22 sekundami prednosti pred Avstrijcem Stefanom Retteneggerjem, ki je skočil 99 metrov. Tretje mesto je zasedel domačin Kristjan Ilves s skokom dolgim 100.5 metra in 24 sekundami zaostanka. Našima predstavnikoma skok ni šel po načrtih. Vid Vrhovnik je s 83 metri zasedel 44. mesto, zaostajal je 3:15 minute, medtem ko Gašper Brecl, ki ni nastopil na 10 km preizkušnji, je skočil 81 metrov in zaostajal 3:42 minute na 47. mestu.

Jarl Magnus Riiber je že desetič zapored z lahkoto slavil zmago na 10 km progi, za njim pa je Avstrijec Rettenegger zaostal za 39,8 sekunde. Tretji je bil Nemec David Mach, ki je bil sicer četrti po skokih, vendar je za zmagovalcem zaostajal 52,1 sekunde. Vrhovnik je po dveh tridesetih mestih tokrat zasedel 40. mesto in osvojil novo točko svetovnega pokala, a za zmagovalcem zaostal za slabe štiri minute.

Svetovni pokal se bo v začetku marca nadaljeval v Lahtiju.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO