Ema Volavšek na drugi tekmi v Lillehammerju še mesto višje kot na prvi

Na drugi tekmi nordijskih kombinatork v sezoni 2022/23 je Ema Volavšek za eno mesto izboljšala uvrstitev s prve tekme in je zasedla 7. mesto, točke je na 24. osvojila tudi Silva Verbič.

Ema Volavšek © GEPA

Na četrti posamični tekmi nove sezone je Slovenija nastopila z dvema tekmovalcema, prvič je priložnost med elito dočakal Erazem Stanonik. Po skakalnem delu preizkušnje je zasedel 52. mesto s 76.5 metri, precej boljši pa je bil Gašper Brecl, ki je s še enim zelo dobrim skokom, dolgim 93 metrov zasedal 21. mesto. Po polovici preizkušnje je vodil domačin Jens Luraas Oeftebro z 99 metri, drugi je bil Japonec Rjota Jamamoto z enako daljavo, a tremi sekundami zaostanka, tretji Avstrijec Mario Seidl z 98 metri in osmimi sekundami zaostanka. Brecl je zaostajal 1:41, Stanonik pa 3:58 minut.

Za kombinatorci so s skakalnim delom preizkušnje opravile še kombinatorke. Ema Volavšek je zasedala 11. mesto z 88 metri, Silva Verbič pa je bila na 24. mestu, skočila je 80 metrov. Vodila je znova domačinka Gyda Westvold Hansen z 98 metri, Volavškova je zaostajala 2:04 minuti, Verbičeva pa 3:32 minut za vodilno Norvežanko. Drugouvrščena Italinajka Annika Sieff je zaostajala 57 sekund s 94.5 metri, tretjeuvrščena Avstrijka Lisa Hirner pa 58 sekund s 95.5 metri.

S tekaškim delom preizkušnje so prve opravile kombinatorke, ki so se pognale na 5 km progo. Volavškova je kmalu pridobila eno mesto, na 10. mestu pa je tekla osamljena do konca prvega kroga, ki ga je pretekla kot deveta, 2:03,7 minuti za več kot zanesljivo vodilno Westvold Hansnovo. Verbičeva je bila po prvih 2500 metrih na 24. mestu z zaostankom slabih štirih minut za Norvežanko na prvem mestu. Volavškova je že do naslednjega vmesnega časa na 3,4 km pridobila še dve mesti in se rahlo oddaljila od tekmic, zaostanek za prvo šesterico pa je bil več kot pol minute pred zadnjimi 1600 metri. Na koncu je torej zasedla 7. mesto z zaostankom 2:12,2 za Westvold Hansnovo, ki je slavila že deveto zmago v karieri. Druga je bila po odličnem teku še ena Norvežanka, Ida Marie Hagen, sedma po skokih, s končnim zaostankom 1:21,6, tretja pa po fotofinišu Avstrijka Hirnerjeva z zaostankom 1:22,5. Verbičeva je tekmo končala na 24. mestu z zaostankom dobrih štirih minut in pol.

Na tekaški predstavi kombinatorcev na 10 km je Brecl izven prve trideseterice padel na polovici proge, ko je tekel na 32. mestu z zaostankom dveh minut in pol za vodilnim Oeftebrojem. V drugi polovici proge je izgubil še nekaj časa in je tekmo končal na 41. mestu z zaostankom dobrih treh minut za Oeftebrojem. Erazem Stanonik je prvo tekmo v svetovnem pokalu končal na 50. mestu.

Sezona se bo za nordijske kombinatorke nadaljevala čez dva tedna v Ramsau, kombinatorce pa pred tem čaka še ena tekma jutri v Lillehammerju.

Izjava po tekmi

Ema Volavšek (MP3): “Skok je bil danes malo boljši kot včeraj, bilo je tudi več metrov in malo manj zaostanka. Tek pa je bil v redu glede na trenutno stanje in na koncu lahko rečem, da sem srednje zadovoljna.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO