Ema Volavšek v Ramsau leto sklenila s 7. mestom

V avstrijskem Ramsau je na zadnji tekmi svetovnega pokala v tem koledarskem letu Ema Volavšek zasedla 7. mesto, Gašper Brecl je na 32. mestu ostal tik za dobitniki točk. Zmagi na Norveško in v Nemčijo.

Ema Volavšek na ciljni črti v Ramsau © GEPA

Znova so prve tekmovale kombinatorke, po skakalnem delu preizkušnje pa je bila še enkrat več prepričljivo pred vsemi, znova s treh zaletnih mest nižje, najboljša Norvežanka Gyda Westvold Hansen, ki je skočila 91.5 metrov, imela pa je 30 sekund naskoka pred Italijanko Anniko Sieff, ki je skočila pol metra dlje. Tretja je bila s 33 sekundami zaostanka Nemka Nathalie Armbruster. Znotraj minute zaostanka so bile še tri tekmovalke, osma Ema Volavšek pa je z 88 metri zaostajala 1:16 za prvouvrščeno tekmovalko. Silvi Verbič se nastop s 74 metri ni posrečil, na 24. mestu je zaostala 3:31 minut.

V prvem izmed dveh krogov je Volavškova hitro pridobila dve mesti, zaostanek za vodilno tekmovalko pa se je povečal za sedem sekund. V drugem krogu je našo tekmovalko ujela odlična norveška tekačica, Ida Marie Hagen, s katero je skupaj začela teči dva kilometra pred ciljem, srdit boj pa sta bili vse do zadnjega, na koncu pa je imela malce več moči Norvežanka, ki je bila dve desetinki pred Volavškovo, ki je tokrat torej zasedla 7. mesto. Westvold Hansnova je četrto letošnjo zmago slavila z 1:01 prednosti pred Sieffovo, Armbrusterjeva je na tretjem mestu zaostala tri sekunde več. Verbičeva je tekmo končala na 26. mestu.

Po skakalnem delu tekme je bil prvi, tako kot včeraj, Jarl Magnus Riiber z Norveške, skočila je 97 metrov in je imel 11 sekund prednosti pred Japoncem Rjoto Jamamotom, ki je pristal pri 94 metrih, tretji Franz-Josef Rehrl je z 98 metri zaostajal že 39 sekund. Gašper Brecl je z 92 metri na 16. mestu imel majhen zaostanek 1:18 za najboljšim, Erazem Stanonik pa je pred 10 km preizkušnjo na 46. mestu z 79 metri zaostajal 2:47 minut. V izenačeni konkurenci je Brecl prvi krog odtekel v družbi petih konkurentov, tekel je na 21. mestu z zaostankom 1:26 za vodilnim Riiberjem, ki je tekel pol minute pred konkurenco. Na polovici preizkušnje je Brecl padel na 29. mesto z 1:43 zaostanka, pred zadnjim krogom je bil 30. z 1:54 zaostanka za Riiberjem, v cilju pa je zaostal 2:39, žal na 32. mestu in brez novih točk svetovnega pokala. Stanonik je končal na 45. mestu, Riiberja pa so v drugi polovici tekmeci ujeli, tako da je na koncu zmagal Nemec Vinzenz Geiger pred Johannesom Lamparterjem, ki je zaostal 5 sekund, Riiber na tretjem mestu 6,1 sekund.

Izjava po tekmi

Ema Volavšek (MP3): “Tekma je bila solidna, pri skokih se počasi premikam naprej, a mislim, da imam še kar rezerve. Tek je bil danes malo boljši kot včeraj, ampak mislim, da imam tudi še nekaj rezerve. Bomo videli po novem letu.”

Svetovni pokal se bo januarja nadaljeval v estonskem Öpepääju.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO