Emi Volavšek znova dvoboj za drugo mesto

Na drugi posamični tekmi poletne velike nagrade je Ema Volavšek v nemškem Oberstdorfu znova zasedla drugo mesto, potem ko je bila v ciljnem sprintu tokrat boljša od domačinke Nathalie Armbruster. Še drugič je zmagala Norvežanka Gyda Westvold Hansen. Nove točke tako Silvi Verbič kot Gašperju Breclu.

Zmagovalni oder v Oberstdorfu © SloSki

Oberstdorf je bil drugo prizorišče letošnje poletne velike nagrade. Kombinatorke so s skoki na srednji napravi opravile že dopoldne, Ema Volavšek je imela peti rezultat z 1:01 minute zaostanka za prvouvrščeno Norvežanko Gydo Westvold Hansen. 14 sekund je zaostajala domačinka Svenja Würth, 43 še ena Nemka Jenny Nowak in 49 še tretja Nemka, Nathalie Armbruster. Na nočni preizkušnji je Volavšek znova prikazala super tekaško predstavo in z drugim časom teka na 5,3 km progi znova zaostala le za Norvežanko, dobila pa je ciljni obračun z Armbruster, končni zaostanek je znašal 1:01,6 minute. Silva Verbič je po 20. mestu na tekaški progi napredovala na končno 17. mesto z zaostankom slabih petih minut za zmagovalko.

Kombinatorci so tekmovali na veliki skakalnici, žal pa se našim tekmovalcem tokrat ni izšlo vse kot so si želeli. Na koncu je do točk na 27. mestu uspel priti le Gašper Brecl, ki je bil po skokih še mesto višje, na koncu pa je zoastal slabe tri minute za zmagovalcem, domačinom Julianom Schmidom, ki je tako zmagal še drugič v tej sezoni. Vid Vrhovnik je končal na 39. mestu, Erazem Stanonik pa na končnem 41. mestu, medtem ko je bil žal Matic Garbajs zaradi neustreznega dresa diskvalificiran na skakalni preizkušnji pod reflektorji.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala in zaključila konec tedna v Beljaku tudi z novo preizkušnjo, ko bodo zaostanki pred tekaškim delom določeni že v naprej glede na doseženo mesto po skakalnem delu.

Izjava po tekmi

Ema Volavšek: “Tudi z današnjim drugim mestom sem zadovoljna, skok je bil dober, a je bil v provizorični seriji včeraj še boljši. Tek pa je bil tukaj boljši kot v Oberwiesenthalu.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO