Gašper Brecl in Ema Volavšek prepričljivo do državnih naslovov

V Mislinji je potekalo člansko državno prvenstvo v nordijski kombinaciji, pričakovano pa sta najboljša postala Gašper Brecl (SSK Mislinja) in Ema Volavšek (SSK Ilirija).

Najboljši med člani © SSK Mislinja

Gašper Brecl je bil v najboljšem položaju že po skakalnem delu preizkušnje, ko je s 87 metri imel 4 sekunde prednosti pred Triglavanom Joštom Juvanom, ki je prav tako skočil 87 metrov, 8 sekund je na tretjem mestu s 86.5 metri zaostajal Matija Zelnik, prav tako član kranjskega Triglava. Na 10 km progi je Brecl postavil najboljši čas in je tekmece za naslov državnega prvaka ugnal za 44 sekund. Do srebra je z drugim časom teka, zaostal je 12 sekund za Breclom, pritekel član SSK Norica Žiri, Erazem Stanonik, ki je bil po skokih šesti z 32 sekundami zaostanka. Bron je ubranil Zelnik z 61 sekundami končnega zaostanka za Breclom, imel pa je četrti čas teka.

Najboljše med članicami © SSK Mislinja

V konkurenci članic je bila pričakovano brez konkurence Ema Volavšek. Po skokih je z 79 metri sicer zaostajala za Silvo Verbič iz SK Triglav Kranj, ki je skočila 80 metrov, imela pa je sekundo prednosti pred reprezentačno kolegico. Tretja je bila 15-letna Teja Pavec iz SK Triglav Kranj, skočila je 74 metrov, zaostajala pa je 41 sekund za Verbičevo. Na 5 km progi je Volavškova za dve minuti in sekundo ugnala Verbičevo, brona se je veselila Teja Pavec.

Uradni rezultati člani >>

Uradni rezultati članice >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO