Gašper Brecl sezono začel s prvimi točkami v karieri

Gašper Brecl je v Ruki na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala zasedel 28. mesto, kar so njegove prve točke na najvišji ravni tekmovanja.

Gašper Brecl © GEPA

V zimski idile v Ruki je Gašper Brecl zelo dobro začel s prvo tekmo nove sezone. S 126 metri je po skakalnem delu preizkušnje zasedal 23. mesto, zaostanek za vodilnim Japoncem Rjoto Jamamotom pa je znašal 2:32 minuti, Japonec je skočil 143.5 metrov. 

Uvodna tekma prinaša 5 km preizkušnjo v teku na smučeh in v zgoščeni konkurenci je član SSK Mislinja uspešno ubranil uvrstitev med prvo trideseterico in s tem prve točke v karieri. Na 1,1 km je zaostanek za vodilnimi tekmovalci zmanjšal za osem sekund, na polovici proge je z 2:25 minutami zaostanka tekel na 25. mestu, 1,4 km pred ciljem je bil na 28. mestu z zaostankom 2:43 minut. Do cilja je tekel sam, kar je pomenilo 28. mesto s končnim zaostankom 3:03 minut za zmagovalecm Julianom Schmidom iz Nemčije, ki je bil po skokih drugi. Na koncu je Jamamoto zaostal 5,9 sekund, tretji pa je bil Norvežan Jens Luraas Oftebro z 11 sekundami zaostanka.

Jutri in v nedeljo bosta na sporedu preizkušnji na 10 km.

Izjavi po tekmi

Gašper Brecl (MP3): “Skok je bil dober. Že na treningu sem pokazal, da lahko skočim okrog dvajseterice, to mi je uspelo tudi na tekmi. Na teku pa sem poizkušal zadržati uvrstitev in mi je tudi uspelo. Skoraj sem sicer padel, a mest zato nisem izgubil, tako da nič hudega. Upam, da bo tako šlo še naprej.”

Goran Janus (MP3): “Zelo sem zadovoljen, to so le prve točke v karieri Gašperja Brecla. Pozna se, da je napredoval tako v skokih kot v tekih. Če si po skokih nekako na sredini, vsaj tam med dvajseterico, se da točke lepo osvajati.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO