Kombinatorci spisali zgodovino s prvo mešano ekipno tekmo

V italijanskem Val di Fiemmeju smo danes spremljali prvo tekmo mešanih ekip za svetovni pokal v zgodovini te discipline. Naša ekipa je zasedla 7. mesto.

Slovenska ekipa, ki je bila del zgodovine v nordijski kombinaciji © SloSki

V Italiji so se danes prvič na tekmi svetovnega pokala pomerile mešane ekipe, sestavljene iz dveh tekmovalcev in dveh tekmovalk. Slovenija je tekmovala v zasedbi Vid Vrhovnik, Silva Verbič, Ema Volavšek in Gašper Brecl. Po skakalnem delu preizkušnje so bili naši na petem mestu, z 98 metri je bil na srednji skakalnici v Predazzu odličen predvsem Vrhovnik, Volavškova je skočila 93.5 metrov.

Kombinatorca, ki sta tekla prvi iz zadnji, sta morala premagati 5 km razdaljo, vmes pa kombinatorki vsaka po 2,5 km progo. Naši so s sedmim tekaškim časom prišli na končno sedmo mesto z zaostankom 2:59,2 minut za Norveško, ki je dobila premierno tekmo v postavil Jens Luraas Oftebro, Mari Leinan Lund, Gyda Westvold Hansen in Joergen Graabak. Druga je bila Avstrija z zaostankom 10,5 sekund, tretja pa Nemčija z zaostankom 23,9 sekund.

Izjavi po tekmi

Vid Vrhovnik

Res sem vesel, da sem del zgodovine. Moram reči, da mi je skok res uspel, to je bil lep, soliden skok, najboljši letos. Tudi tek je bil dober, a bomo videli jutri, ko bo bolj štelo kot pa danes.

Ema Volavšek

Zelo sem vesela, da sem lahko del tega, da smo lahko tu tekmovali. Mislim, da sem oddelal kar zelo dobro. Skok je bil najboljši tu do zdaj, tudi tekla pa sem dobro. Kratka proga, a sem nastopila dobro.

Jutri in v nedeljo bodo v Italiji na sporedu posamične preizkušnje.

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO