MOI: Novo srebro za mlade upe v Južni Koreji

Na mladinskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Gangwonu je slovenska mešana ekipa v postavi Aljaž Janhar, Tia Malovrh, Teja Pavec in Lovro Percl Seručnik osvojila naslov mladinskih olimpijskih podprvakov.

Mladinski olimpijski podprvaki 2024, foto: SK Triglav Kranj

Po skakalnem delu preizkušnje je naša četverica v postavi Aljaž Janhar, Tia Malovrh, Teja Pavec in Lovro Percl Seručnik zasedala 6. mesto z zaostankom 46 sekund za vodilno Norveško. Na 4 x 3,3 km progi pa so nato naši prikazali izvrstno tekaško predstavo in se s skupno najboljšim časom prebili vse do drugega mesta. Na koncu so za vsega 14,4 sekund zaostali za Finsko, ki je po skokih zasedala 2. mesto s 13 sekundami zaostanka za Norveško. Bron so z zaostankom 23,2 sekund osvojili Italijani, ki so bili po skokih tretji s 15 sekundami zaostanka za prvi mestom. Norvežani so na koncu zasedli peto mesto z zaostankom več kot minute za Finsko.

Mladi slovenski upi se tako v domovino vračajo s tremi medaljami, že prihodnji teden pa bodo imeli novo priložnost za dokazovanje na domačem mladinskem svetovnem prvenstvu v Planici.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO