MSP: Ema Volavšek z Zakopanah tik pred Silvo Verbič

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v Zakopanah so naši mladi upi na posamičnih preizkušnjah vpisali tri uvrstitve med najboljšo petnajsterico.

Silva Verbič © JWSC 2022

Prvi tekmovalni dan mladinskega svetovnega prvenstva je prinesel posamični preizkušnji. Kot prva so nastopila dekleta. Po skakalnem delu preizkušnje je bila Silva Verbič na 11. mestu s 86 metri in 1:37 minute zaostanka za vodilno Avstrijko Anneleno Slamik, ki je skočila 97.5 metrov. Ema Volavšek je na 12. mestu z 82.5 metri imela 1:57 minute zaostanka za vodilno Avstrijko.

Na 5 km progi naši dve nista veliko pridobili. Volavškova za končni zaostanek sicer zmanjšala na 1:21,3 minute zaostanka in je zasedla 10. mesto, Verbičeva pa je s končnim zaostankom 2:12,6 minuti zasedla 11. mesto. Mladinska svetovna prvakinja je postala Italijanka Anika Sieff, ki je v ciljnem sprintu ugnala Japonko Haruko Kasai, bron je osvojila Nemka Nathalie Armbruster.

V konkurenci mladincev je prvak postal Avstrijec Stefan Rettenegger pred Fincem Perttujem Reponenom, bron je osvojil Nemec Tristan Sommerfeldt. Erazem Stanonik se je izkazal s 15. mestom, zaostal je le minuto in pol za zmagovalnim odrom, potem ko je bil po skakalnem delu na 11. mestu. Matic Garbajs je po 14. mestu po skokih zasedel končno 33. mesto, Uroš Vrbek je končal tri mesta za njim, Sandi Ačko pa je zasedel 38. mesto. 

Mlade kombinatorce čaka še mešana tekma in ekipna tekma mladincev.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO