MSP: Mladi upi v Whistlerju zasedli 6. mesto na ekipni tekmi

Mladinsko svetovno prvenstvo v kanadskem Whistlerju se je za nordijske kombinatorce začelo z ekipno preizkušnjo. Slovenska četverica Urban Zajec, Matija Zelnik, Matic Garbajc in Matic Hladnik je zasedla 6. mesto.

Na srednji skakalnici v Whistlerju je tekmo za Slovenijo odprl član NSK Tržič FMG, Matic Hladnik, ki je skočil 84 metrov, kar je bila 6. ocena skupine. Tudi član SK Triglav Kranj, Urban Zajec, je s 85.5 metri imel šesto oceno skupine. Njegov klubski kolega, Matija Zelnik je s 87 metri imel 7. oceno skupine, sijajen pa je bil v zadnji skupini član SSK Ilirija, Matija Zelnik, ki je skočil kar 103 metre in je imel najboljšo posamezno oceno skakalnega dela preizkušnje med vsemi. Vse skupaj pa je naše po skokih uvrstilo na 7. mesto, 1:14 za vodilno Norveško.

Kot prvi je na 5 km progo šel Zajec, ki je s šestim časom teka dobro opravil svojo nalogo, še boljši je bil Zelnik s petim časom svoje skupine, Garbajs je prav tako imel šesti čas, v zadnji skupini pa je Hladnik s šestim časom potrdil končno šesto mesto naših upov z zaostankom 3:36,5 za Nemčijo, ki je za 2,9 sekund ugnala Norveško, bronasta je bila s tremi sekunami zaostanka Avstrija.

V Whistlerju bodo odličja podelili še na posamičnih tekmah v konkurenci mladink in mladincev ter v konkurenci mešanih ekip.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO