Na prvi tekmi v Seefeldu dve norveški zmagi

Vid Vrhovnik in Gašper Brecl sta na prvi tekmi nordijskih kombinatorcev v avstrijskem Seefeldu končala tik za prvo štirideseterico uvrščenih, Silva Verbič pa je zasedla 20. mesto.

 

Vid Vrhovnik, foto: NordicFocus

Trojček tekem v Seefeldu se je začel s sprinterskima preizkušnjama. Kombinatorci so najprej opravili s skokom na srednji skakalnici, najboljši je bil spet Norvežan Jarl Magnus Riiber s 110.5 metri, imel je kar 48 sekund naskoka pred konkurenti. Vid Vrhovnik je pristal pri 96.5 metrih in je imel 3:02 minute zaostanka na 43. mestu, Gašper Brecl pa s 100 metri in višjega zaletišča še osem sekund več na 46. mestu. Na 7,5 km progi naša tekmovalca žal nista napredovala med prvo štirideseterico. Vrhovnik je na 41. mestu zaostal dobri dve sekundi oz. slabe štiri minute za zmagovalcem Riiberjem, Brecl pa na 48. mestu štiri minute in pol.

Na tekmi kombinatork je bila po skakalnem delu v najboljšem položaju Norvežanka Mari Leinan Lund s 103 metri, imela je 26 sekund prednosti pred konkurentkami. Silva Verbič je z 79.5 metri na 19. mestu zaostajala 3:45 minut. Na 5 km tekaški progi je izjemno tekla druga po skoku, Ida Marie Hagen, ki je za minuto ugnala Mari Leinan Lund, tretja je bila Nathalie Armbruster iz Nemčije, ki je zaostala še 13 sekund več. Silva Verbič je zasedla končno 20. mesto.

Jutri bodo kombinatorke tekmovale na kompaktni preizkušnji, kombinatorce pa čaka druga od treh preizkušenj, tokrat na 10 km progi.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO