Na Voglu smo dobili »naj« deskarke in deskarje v park disciplinah

Pretekli vikend (sobota in nedelja) je bilo na Voglu v organizaciji klubov ŠD Chickita (sobota) in SBC Bled (nedelja) na sporedu državno prvenstvo v dveh disciplinah prostega sloga. V soboto so se deskarke in deskarji merili v skokih prostega sloga (big air), v nedeljo pa v snežnem parku (slopestyle).


Big Air junaki 2023: Peter Podlogar, Naj Mekinc in Lenart Maligoj. (Foto: Domen Dajčman, Obsešen)

Big air članska prvaka Naj Mekinc in Tia Žagar

Potem ko je večina deskark in deskarjev »kicker« preizkusila na petkovem neuradnem treningu, je šlo v soboto zares, za prestižne naslove državnih prvakov in prvakinj se je pomerilo triintrideset deskarjev in osem deskark. Vsak nastopajoči je imel na voljo dva poizkusa, za končni rezultat je štel boljši. Organizatorji so podelili osem kompletov medalj. V članski konkurenci je naslov pričakovano osvojil edini Slovenec, ki je letos redno nastopal v svetovnem pokalu, Naj Mekinc (SBC Bled). Ljubljančanu sta družbo na zmagovalnem odru delala Gorenjec Peter Podlogar (SBC Bled, 2. mesto) in Štajerec Lenart Maligoj (Snežak Celje, 3. mesto).

Big Air junakinje 2023: Anna Biondič, Tia Žagar in Taja Korpar. (Foto: Domen Dajčman, Obsešen)

Med članicami je zlato osvojila Tia Žagar (SBC Bled), srebro Anna Biondič (EŠK Mungo) in bron Taja Korpar (ŠD Furam). V mlajših kategorijah je dominiral mladi Jaka Pančur (SBC Bled), ki je domov odnesel kar tri zlate medalje, najboljši je bil namreč v kategorijah do 19, 16  in 14 let. Tudi na drugi stopnički je bil v vseh treh kategorijah en deskar in sicer Jakov klubski in reprezentančni kolega iz mladinske ekipe za prosti slog, Niko Lemark. Bron so si nadeli Aljaž Sladič (SBC Bled, do 19 let), Luka Trbižan (Spank, do 16 let) in Nikolaj Urh (SBC Bled, do 14 let). Med mlajšimi deskarkami so se na zmagovalnem odru družile Urša Šorli (EŠK Mungo, državna prvakinja v kategoriji do 19 in 16 let), Lejla Grad Božič (ŠD Furam, srebrna v kategorijah do 19 in 16 let in prvakinja v kategoriji do 14 let) in najmlajša med trojico, Tiva Brumen Loboda, ki je bronoma v kategoriji do 19 in 16 let dodala srebro med deklicami do 14. leta. Po tekmi za državne naslove v skokih prostega sloga je bil na sporedu še tradicionalni »Obsešen Vikend Sešen«.

Slopestyle članska naslova Ožbeju Kuharju in Urški Pribošič


Slopestyle junaki 2023: Lenart Maligoj, Ožbe Kuhar in Aljaž Sladič. (Foto: SloSki Snowboard) 

Velikonočno jutro na Voglu je bilo povsem zimsko, tako da so imeli organizatorji zaradi novozapadlega snega več dela s pripravo parka. Tekma se je zaradi megle začela z zamudo, a so jo na praznično nedeljo in predzadnji dan obratovanja žičnic na Voglu vendarle uspešno spravili pod streho. Drugi dan prvenstva se je za naslove merilo dvaindvajset deskarjev in dve deskarki. Novi članski državni prvak (lani je bil na Kaninu prvak v skokih prostega sloga) je postal Vrhničan Ožbe Kuhar (EŠK Mungo). Srebro je pripadlo Lenartu Maligoju (Snežak Celje), ki je bil v moški članski konkurenci edini na zmagovalnem odru oba dneva, bron pa Kamničanu Aljažu Sladiču (SBC Bled). Slednji je hkrati postal mladinski (do 19 let) prvak, ob njem pa sta na stopničkah stala še mlajša upa slovenskega deskanja, Niko Lemark (srebro) in Jaka Pančur (bron, oba SBC Bled). Če je bil v soboto »rajder dneva« Jaka, je bil v nedeljo to zagotovo Niko. Mladinskemu naslovu podprvaka je dodal še dva naslova prvaka v mlajših kategorijah (do 16 in 14 let). Jaka je bil v mlajših kategorijah dvakrat srebrn. Pa bron? V kategoriji do 16 let se ga je veselil Ambrož Bedajnič (EŠK Mungo) v kategoriji do 14 let pa Nikolaj Urh (SBC Bled). V ženski konkurenci je bil drugi tekmovalni dan na Voglu podeljen en komplet medalj. Naslov članske državne prvakinje v snežnem parku (slopestyle) si je prideskala izkušena Urška Pribošič (ŠD Chickita). Olimpijki iz Pekinga in edini slovenski ženski reprezentantki v disciplinah prostega sloga na letošnjem članskem svetovnem prvenstvu v Gruziji je sledila aktualna big air državna prvakinja Tia Žagar (SBC Bled).

Slopestyle junakinji 2023: Tia Žagar in Urška Pribošič. (Foto: SloSki Snowboard)

>> Državno prvenstvo 2023 (Vogel) – rezultati

>>> FIS Vogel Big Air
>>> FIS Vogel Slopestyle

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES