PVN: Ema Volavšek tretjič druga, skupno pa prva

Na tretji posamični tekmi poletne velike nagrade v avstrijskem Beljaku je Ema Volavšek znova osvojila drugo mesto, vendar se je s tem dosežkom prebila v skupno vodstvo in je tik pred tem, da ubrani lanskoletno skupno zmago na seriji poletnih tekem. Do točk tudi Silva Verbič, Teja Pavec in Vid Vrhovnik.

 

Najboljše tri na prvi tekmi v Beljaku © GEPA

V Beljaku smo danes premierno spremljali nov format tekmovanja v nordijski kombinaciji. Skakalni del tekme je odločal le o mestih, ne pa o zaostankih, ki so bili določeni že vnaprej. Tako je prvouvrščena tekmovalka imela 6 sekund prednosti pred drugouvrščeno, tretja je zaostajala 12 sekun, četrta 17 itn. Po skokih je bila najboljša Gyda Westvold Hansen pred Emo Volavšek in Nathalie Armbruster, vse pa se je zapletlo na tekaškem delu preizkušnje. Po prvem krogu na 2,5 km sta skupaj v vodstvu tekli Westvold Hansen in Volavšek, nato pa se je zmagovalka prvih dveh tekem odločila, da malce zavira in s tem počaka rojakinjo Ido Marie Hagen. Ob nenavadnem manevru je imela težave tudi naša tekmovalka, a se je lepo rešila, Westvold Hansen pa je odstopila. Našo tekmovalko, ki bi bila danes lahko na poti tudi do zmage, je nato prehitela Hagen, sicer peta po skokih, Norvežanka je nato prišla do prve zmage s prednostjo 11 sekund pred našo tekmovalko, tretja je bila Armbruster z 22 sekundami zaostanka. Silva Verbič je končala na 15. mestu, debitantka Teja Pavec pa na 18. mestu.

Moško preizkušnjo na 7,5 km je dobil Nemec Johannes Rydzek, ki je ugnal rojaka Terenca Weberja, tretji je bil domačin Johannes Lamparter. Vid Vrhovnik je kot edini Slovenec točke osvojil na 27. mestu, zaostal je minuto in 6 sekund. Na 37. mestu je končal Matic Hladnik z zaostankom 1:38, Gašper Brecl je po slabem skoku zasedel 40. mesto z zaostankom 1:42 minute, Erazem Stanonik je bil 49., zaostal pa je dobri dve minuti in pol za zmagovalcem.

Ema Volavšek © GEPA

Jutri dopoldne bosta na sporedu finalni tekmi sezone, Ema Volavšek ima skupno 30 točk prednosti pred Ido Marie Hagen, tretja Nathalie Armbruster zaostaja še 10 točk več.

Izjava po tekmi

Ema Volavšek: “Današnja tekma je bila zelo posebna, saj smo startale po že prej nastavljenih časih, zato smo bile vse precej skupaj. Skok je bil dober, zato sem startala kot druga in tudi tek sem končala na drugem mestu, zato sem lahko z rezultatom na koncu zadovoljna. Lepo je znova biti v rumeni majici, mi je pa žal, da sem jo dobila na takšen način, da je Gyda odstopila.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO