PVN: Na premierni tekmi mešanh parov Slovenija na 7. in 9. mestu

V Oberwiesenthalu so se najboljši nordijski kombinatorci in kombinatorke pomerili še na drugi tekmi poletne velike nagrade, a tokrat prvič na tekmi mešanih parov. Gašper Brecl in Ema Volavšek sta zasedla 7. mesto, Vid Vrhovnik in Silva Verbič pa sta končala dve mesti za njima. 

Ema Volavšek © SloSki

Po skakalnem delu preizkušnje sta bila v najboljšem položaju Norvežana Gyda Westvold Hansen in Espen Bjoernstad, ki pa sta imela le dve desetinki prednosti pred prvo nemško ekipo v zasedbi Nathalie Armbruster in Julian Schmid, kar je pomenilo, da so na tekaški del preizkušnje krenili skupaj. Le šest sekund sta zaostajala še dva Nemca, Svenja Wuerth in Manel Faisst. Ema Volavšek in Gašper Brecl sta na 6. mestu imela 44 sekund zaostanka za vodilno dvojico, Silva Verbič in Vid Vrhovnik pa na 11. mestu 1:43 minute.

Slovenska delegacija v Nemčiji © SloSki

Na skupno 12 km progi sta v deževnem Oberwiesenthalu premierno zmago potrdila Bjoernstad in Westvold Hansen, 11,4 sekund sta zaostala Schmid in Armbruster, 27 sekund pa Faisst ter Wuerth. Najboljša naša dvojica je končala na 7. mestu, potem ko je Volavšek v zadnjih metrih preizkušnje prehitela druga norveška ekipa, sicer izvrstna tekačica, Ida Marie Hagen, zaostanek naših je na koncu znašal 1:28. Z zelo dobro tekaško predstavo sta na 9. mesto s končnim zaostankom 2:53 napredovala Vrhovnik in Verbič.

Poletna velika nagrada se bo sredi tedna nadaljevala v nemškem Oberstdorfu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO