Slovenija do najboljše uvrstitve na mešanih ekipnih tekmah

V deževnem Oberwiesenthalu se je s tekmo mešanih ekip začela letošnja poletna velika nagrada. Pričakovano je zmagala Nemčija, slovenska četverica je zasedla šesto mesto.

Gašper Brecl, Ema Volavšek, Silva Verbič in Erazem Stanonik © SloSki

Vse se je začelo s skoki na srednji napravi Fichtelberg, tekmo pa je za Slovenijo odprl Erazem Stanonik, član SSK Norica Žiri. Skočil je 94 metrov, kar je bilo dovolj za 7. mesto. Sijajno je nato nastopila članica SK Triglav Kranj, Silva Verbič, ki je postavila daljavo dneva med kombinatorkami s 102.5 metri, a je imela nekaj težav pri doskoku. Ema Volavšek je s 95.5 metri nato imela 4. oceno tretje skupine, s 96.5 metri je bil kot zadnji zelo soliden tudi Gašper Brecl s šesto oceno skupine. Po skakalnem delu preizkušnje je Slovenija zasedala 4. mesto, 45 sekund za vodilno prvo nemško ekipo. Italija je na drugem mestu zaostajala 22 sekund, Avstrija na tretjem pa 31.

Volavškova z najboljšim časom teka

Tudi na tekaškem delu preizkušnje je tekmovalce in tekmovalke spremljalo močno deževje, ki je tako povsem zaznamovalo drugo tekmo mešanih ekip v zgodovini poletne velike nagrade, skupno pa tretjo na najvišjem nivoju tekmovanja. Stanonik je v v 5 km izgubil dve mesti in je predal na šestem mestu z minuto in 24 sekundami zaostanka za Nemčijo I.

Verbičeva je nato na 2,5 km razdalji zadržala šesto mesto, odlično pa je tekla članica SSK Ilirija, Volavškova, ki je pridobila celo sedem sekund proti vodilni Nemčiji, predala pa je kot peta z zaostankom minute in 42 sekund.

Kot zadnji je nastopil član SSK Mislinja, Brecl, ki je izgubil boj z drugo nemško ekipo za končno 5. mesto, Slovenija je tako končala na 6. mestu z zaostankom 2 minuti in 31,4 sekund za Nemčijo I. Druga je bila Italija z zaostankom minute in 7,7 sekund, tretja Avstrija (+ 1:38,2) in četrta Finska (+ 1:52,6).

Najboljši rezultat za Slovenijo

Na prvi mešani ekipni tekmi v zgodovini pred tremi leti v Oberwiesenthalu je Slovenija zasedla 9. mesto (Vrhovnik, Volavšek, Verbič, Jelen R.), na edini dosedanji tekmi svetovnega pokala letos januarja v Val di Fiemmeju pa je bila sedma (Vrhovnik, Verbič, Volavšek, Brecl).

Jutri bosta v Oberwiesenthalu na sporedu posamični preizkušnji.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO