SP: Jarl Magnus Riiber v Planici do tretjega zaporednega naslova, padec Brecla

Novi, stari svetovni prvak v nordijski kombinaciji je v Planici postal Norvežan Jarl Magnus Riiber, štirje Slovenci so se zvrstili med 39. in 46. mestom.

Matic Hladnik v ospredju in Matija Zelnik v ozadju © BoBo

Skakalni del preizkušnje je najbolj razveselil Norvežana Jarla Magnusa Riiberja in Japonca Rjoto Jamamoto, ki sta skočila po 103.5 metre in zbrala 131,1 točk. Tretji je bil s 25 sekundami zaostanka Nemec Julian Schmid. Matic Garbajs je z 92 metri imel 2:02 zaostanka na 28. mestu, Gašper Brecl je z 90.5 metri zasedal 31. mesto z 2:05 zaostanka, Matija Zelnik je bil na 44. mestu z zaostankom 3:31, skočil je 81.5 metrov, takoj za njim je bil Matic Hladnik z 80 metri in 3:44 zaostanka za vodilnima tekmovalcema.

Na tekaškem delu 10 km preizkušnje je Riiber kmalu ušel konkurenci in je na koncu zanesljivo ubranil naslov prvaka pred Schmidom, ki je dobil finalni šprint za srebro z Avstrijcem Franzom-Josefom Rehrlom. Na 39. mestu je bil najboljši Slovenec Brecl z zaostankom 5:21 za zmagovalcem, Garbajs je končal dve mesti za njim s slabimi šestimi minutami zaostanka, Hladnik je bil 43., Zelnik pa je tekmo končal na 46. mestu.

Izjavi po tekmi

Gašper Brecl: “Z današnjimi nastopi ne morem biti zadovoljen. Prav nič ni šlo po mojem načrtu. Že na skakalnici nisem skočil, kot znam, potem pa še padec v prvem krog in slabe smuči. Želja je bila popraviti uvrstitev iz Oberstdorfa, tako da jo bom ponovno poskusil uresničiti prihodnji teden na veliki napravi.”

Goran Janus: “Glede na to, kako so fantje danes odtekli, upamo predvsem na dobre skoke na mešani ekipni tekmi. Gašper bi moral v skokih več dodati, ker vemo, da potrebuje nekaj prostora v skokih in mu je nato lažje v teku. Ostali fantje so se odrezali.”

Fotogalerija >>

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO