SP: Norvežani po srditem boju do tretjega zaporednega naslova

Norveška je v Planici po srditem boju z Nemčijo in tudi Avstrijo osvojila naslov svetovnih prvakov na ekipni preizkušnji. Slovenija je v postavi Gašper Brecl, Matic Garbajs, Matic Hladnik in Matija Zelnik zasedla 11. mesto.

Matic Garbajs © Luka Kotnik / BoBo

Tekma se je za Slovenijo začela izjemno, saj je Matic Garbajs s 129.5 metri poskrbel za vodstvo po prvi skupini tekmovalcev. Nato je slabo skočil Matic Hladnik, 88 metrov in naši so padli na zadnje, 11. mesto. Matija Zelnik je pristal pri 103.5 metrih, za konec pa je Gašper Brecl skočil 109 metrov in naši so po skakalnem delu preizkušnje zasedali 10. mesto z 2:35 zaostanka za vodilno Norveško. Joergen Graabak je skočil 120 metrov, Jarl Magnus Riiber 139 metrov, Espen Andersen 126 in Jens Luraas Oftebro 127.5 metrov. Druga je bila Avstrija z 20 sekundami zaostanka, tretja pa Nemčija s 23 sekundami zaostanka. 

Tekaški del 20 km preizkušnje je bil izjemno izenačen in razburljiv med prvimi tremi reprezentancami, na koncu pa so se veselili Norvežani pred Nemci in Avstrijci. Slovenija je zaostala slabih deset minut na končnem 11. mestu.

Izjava po tekmi

Gašper Brecl: “Danes je Matic Garbajs pokazal, da zna odlično skočiti. Jaz sem imel na skakalnici kar nekaj težav, tudi razmere niso bile najboljše. V teku pa sem dal vse od sebe. Vem, da smo sposobni pokazati več, kot smo pokazali danes.”

Fotogalerija >>

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO