SP: Premierni naslov na mešani ekipni tekmi Norvežanom, Slovenija 8.

Gašper Brecl, Ema Volavšek, Silva Verbič in Matic Garbajs so na premierni mešani ekipni tekmi v nordijski kombinaciji osvojili 8. mesto, zlate medalje se zanesljivo veseli Norveška.

Slovenska zasedba © BoBo

Po skakalnem delu preizkušnje na srednji napravi v Planici je bila Norveška v najboljšem položaju, imela pa je 5 sekund prednosti pred Japonsko, 25 pred Nemčijo in 30 pred Avstrijo, naša četverica v postavi Gašper Brecl, Ema Volavšek, Matic Garbajs in Silva Verbič zasedala 7. mesto z zaostankom 1:42 minute za vodilno Norveško.

Na tekaškem delu preizkušnje so bili prav tako najbolj prepričljivi Norvežani v postavi Jens Luraas Oftebro, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen in Jarl Magnus Riiber, ki so zmagali s prednostjo 47,8 sekund pred Nemčijo v postavi Vinzenz Geiger, Jenny Nowak, Nathalie Armbruster in Julian Schmid, bron je osvojila Avstrija v postavi Stefan Rettenegger, Annalena Slamik, Lisa Hirner in Johannes Lamparter z zaostankom ene minute. Naša ekipa je na premierni mešani ekipni tekmi osvojila osmo mesto z zaostankom dobrih sedmih minut za zmagovalci.

Fotogalerija >>

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO