SP: Westvold Hansen kljub padcu ubranila naslov, Ema Volavšek na 12. mestu

Norvežanka Gyda Westvold Hansen je v Planici ubranila naslov svetovne prvakinje v nordijski kombinaciji. Srebro je osvojila Nemka Nathalie Armbruster, bron pa Japonka Haruka Kasai. Ema Volavšek je zasedla 12. mesto, Silva Verbič in Teja Pavec pa sta končali na 26. oz. 29. mestu.

Ema Volavšek © BoBo

Po skakalnem delu preizkušnje je pričakovano vodila Norvežnka Gyda Westvold Hansen z 91 metri pred Nemko Nathalie Armbruster, ki je z 98 metri z dveh zaletov višje imela 20 sekund zaostanka, tretja je bila Japonka Haruka Kasai, ki je s 96.5 metri zaostajala 28 sekund. Zelo dobro je skočila Ema Volavšek, ki je z 91 metri imela 52 sekund zaostanka na 7. mestu. Mlada Teja Pavec je s 77.5 metri imela 2:04 minuti zaostanka na 18. mestu, Silva Verbič pa je z 79 metri imela 2:38 zaostanka na 23. mestu.

Tekaški del preizkušnje je bil sestavljen z dveh krogov v dolžini 2,5 km. Westvold Hansen je v prvem krogu padla pri spustu, a je ohranila še vedno dovolj prednosti, da je zanesljivo ubranila naslov prvakinje iz Oberstdorfa. Srebro je po odličnem taktičnem teku osvojila Nemka Nathalie Armbruster z 11,5 sekundami zaostanka, bron pa Japonka Haruka Kasai, ki je zaostala 15,7 sekund. Kar nekaj časa je na drugem mestu tekla 11. po skokih, Ida Marie Hagen, a ji je na koncu zmanjkalo moči in je osvojila 4. mesto. Ema Volavšek je začela hrabro, a je žal izgubljala mesto za mestom in je končala na 12. mestu z 1:37,5 zaostanka za zmagovalko, Silva Verbič je z zaostankom 4:40 končala na 26. mestu, Teja Pavec pa je debitantski nastop med elito z zaostankom 5:17 končala na 29. mestu.

Izjava po tekmi

Ema Volavšek: “Danes sem naredila super skok in na tekaškem delu sem imela lepo priložnost, da napadem. Na žalost pa tek ni bil dober in je nisem izkoristila. Rezultat je lep, s svojo predstavo pa nisem zadovoljna.”

Fotogalerija >>

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO