Teja Pavec ob debiju med elito na 18. mestu

Na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala je mlada, 16-letna Teja Pavec v norveškem Lillehammerju zasedla 18. mesto, potem ko je po skakalnem delu preizkušnje na srednji napravi zasedala 12. mesto. Prve točke letos tudi Silvi Verbič, pričakovano je zmagala domačinka Gyda Westvold Hansen.

Teja Pavec, foto: NordicFocus

Teja Pavec je odprla preizkušnjo v Lillehammerju in je z 89 metri dolgo časa vodila, na koncu pa jo je prehitelo 11 kombinatork. Za najboljšo, Norvežanko Gydo Westvold Hansen, ki je skočila 97 metrov je zaostajala točno dve minuti. Silva Verbič je bila po doskoku pri 75 metrih razočarana na zadnjem, 27. mestu s 3:57 minutami zaostanka.

V teku sta pričakovano obe naši tekmovalki izgubili nekaj časa. Mlada Teja Pavec je v cilj pritekla na 18. mestu s končnim zaostankom 4:07 minut za zmagovalko Westvold Hansen. Druga je bila s 16,5 sekundami zaostanka Ida Marie Hagen, popoln norveški dan je zaokrožila Mari Leinan Lund z 32,3 sekundami zaostanka na tretjem mestu. Verbič je z zaostankom dobrih petih minut zasedla končno 25. mesto, potem ko Mille Marie Hagen in Marte Leinan Lund nista štartali. 

Jutri bo v Lillehammerju na sporedu še druga tekma letošnje sezone svetovnega pokala.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO