Tin Vidovič debitiral na MSP v disciplini slopestyle

V Italijanskem Livignu, prizorišču naslednjih olimpijskih iger, poteka mladinsko prvenstvo. Končane so že tekme v disciplini smučanje po objektih.

Tin VIdovič na MSP v Livignu. Foto: Sloski

Tekmovanje je potekalo na (pro. Line) poligonu sestavljeno iz dveh serij objektov in treh velikih skakalnic cca 20m. Sama velikost je edino primerljiva s poligonom za svetovni pokal, kar je bil velik izziv za mlajše tekmovalce.

Edini Slovenski predstavni na prvenstvu je 15. letni Tin Vidovič, ki se je prvič preizkusil na tako velikem poligonu in kljub vsem težavam z vremenom in posledično le enim treningom pred kvalifikacijam, uspešno nastopal v disciplini smučanje po objektih. Tekmovalci so imeli dva nastopa, štel pa se je boljši. Tin je prišel uspešno dvakrat do cilja, boljši pa je bil drugi nastop, kjer je v svoji skupini dosegel 11. rezultat in v skupnem seštevku 20. mesto v skupini. To ga je v skupni konkurenci pripeljalo do 60. mesta med 80 uvrščenimi.

 

Tin je pokazal veliko željo in fokus da pride do uvrstitve in novih Fis točk, kar mu je tudi uspelo in je velika spodbuda za naprej.

Ekipa ostaja na pripravah v Livignu, kjer so trenutno prave zimske razmere in odlični pogoji za treninge na velikih skakalnicah, nato pa se seli nazaj v Avstrijske snežne parke.

Pri ženskah je zmagala Mohr Muriel iz Nemčije, pri moških pa Wahlstroem Frank iz Norveške.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Argeta-PROS
Woop-PROS
Actionmama-PROS
Kompas-tele-PROS