Tudi pozimi blesteče predstave Maše Likozar Brankovič in Timona Brgleza

Poleti sta v nemškem Oberwiesenthalu na tekmah Youth Cupa navduševala Maša Brankovič Likozar in Timon Brglez, nič drugače pa ni bilo na zimskih preizkušnjah v češkem Harrachovu. Maša Brankovič Likozar se je domov vrnila z dvema izjemno prepričljivima zmagama, Timon Brglez pa z zmago in 4. mestom.

Maša Brankovič Likozar, foto: SloSki

Mladi kombinatorski upi so tekmovali v dveh starostnih kategorijah. V soboto je med mlajšimi dečki na 3,8 km progi zmagal Timon Brglez pred Nemcem Nickom Seidlom, ki je zaostal 18,3 sekund, tretji je bil Čeh Jiri Kubalak z zaostankom 42,9 sekund. Blaž Albreht je zasedel 32. mesto, Marko Škul je bil dve mesti za njim, Maks Lunaček Goltes je bil na 38. mestu. V nedeljo je na 2,5 km progi zmagal najboljši po skokih, Norvežan Joergen A. K. Furfjord, Kubalak je zaostal 1,2 sekunde, tretji je bil Seidel z 12,3 sekundami zaostanka. Brglez je bil tokrat po skokih sedem mest slabši kot v soboto, deveti in je zasedel 4. mesto z 41,6 sekundami zaostanka. Albreht je bil na 19. mestu, Lunaček Goltes 27., Škul je zasedel 34. mesto.

V kategoriji starejših dečkov je na 6,3 km progi v soboto zmagal Lukas Doležal iz Češke, Anže Brecl je zasedel 12. mesto tik pred Liamom Magdičem, Jošt Luka Pavlič je bil 18., Ožbej Šinkovec je končal na 21. mestu, Mark Krže je zasedel 24. mesto, Anže Juvan pa je bil na 35. mestu. Na nedeljski 5 km preizkušnji je zmagal Avstrijec Lukas Muehlbacher, Brecl je bil 13., Šinkovec 19., Pavlič 21., Magdič 25., Krže mesto za njim,Juvan pa je zasedel 34. mesto.

Med dekleti je na 3,8 km Maša Likozar Brankovič konkurenco ugnala za ka 39,4 sekund, druga je bila Avstrijka Anna Brandner, tretja pa Italijanka Leonie Runggaldier z zaostankom 51,4 sekund. Na 2,5 km progi je Likozar Brankovič zmagala še z večjo prednostjo, kar 1:02 minute pred Runggaldier in Norvežanko Ingrid Graesli. V kategoriji starejših deklet nismo imeli predstavnice, tekmovalo je le šest kombinatork.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO