V Lahtiju 17. mesto slovenske dvojice

Na ekipnem sprintu v Lahtiju sta Vid Vrhovnik in Gašper Brecl zasedla 17. mesto, potem ko sta bila po skakalnem delu preizkušnje eno mesto višje, na 15 km razdalji pa nista prišla do ciljne črte. Zmagala sta Norvežana Jens Luraas Oetebro in Joergen Graabak.

Gašper Brecl, foto: NordicFocus

Dopoldanski prvi del današnjega ekipnega sprinta sta Vid Vrhovnik in Gašper Brecl končala na 16. mestu. Vrhovnik je pristal že pri 95 metrih, Brecl je bil precej daljši s 119 metri, vse skupaj pa je pomenilo 1:55 minute zaostanka za vodilno nemško dvojico v postavi Julian Schmid in Terence Weber, ki sta skočila 127.5 in 128 metrov. Druga sta bila z zaostankom 17 sekund Avstrijca Lukas Greiderer in Mario Seidl, ki je skočil kar 132.5 metrov, tretja pa s sekundo zaostanka več znova Nemca, Vinzenz Geiger ter Manuel Faisst.

Naša tekmovalca sta bila na 15 km ujeta tik pred polovico in sta zasedla končno 17. mesto. Zmagala sta sedmouvrščena po skokih, Norvežana Jens Luraas Oeftebro in Joergen Graabak s 7 sekundami prednosti pred Avstrijcema Stefanom Retteneggerjem in Johannesom Lamparterjem, sicer četrtima po skokih, 39 sekund sta na tretjem mestu zaostala Faisst in Geiger.

Jutri bo v Lahtiju na sporedu še posamična preizkušnja.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO