V provizorični seriji Brecl boljši od Vrhovnika, debi Teje Pavec

Karavana svetovnega pokala je zbrana v Lillehammerju, kjer bodo s sezono začele tudi nordijske kombinatorke. Skupaj z moškimi kolegi so na srednji olimpijski skakalnici že opravile s provizorično serijo, kjer je prvi stik z elito vzpostavila tudi 16-letna Teja Pavec.

Gašper Brecl, foto: NordicFocus

V moški konkurenci je bil boljši od dveh naših predstavnikov Gašper Brecl, ki je s 87.5 metri zasedel 33. mesto z 2:10 minutama zaostanka. Vid Vrhovnik je skočil pol metra manj in je na 36. mestu imel šest sekund zaostanka več od Brecla. Znova je bil razred zase Norvežan Jarl Magnus Riiber, ki je s 97 metri z nižjega zaletišča prišel do 26 sekund prednosti pred konkurenco. 

V ženski konkurenci je bila že sinoči najboljša domačinka Gyda Westvold Hansen s 94 metri, kar 43 sekund zaostanka je na drugem mestu imela Nemka Svenja Würth z 92.5 metri in z višjega zaletišča. Dobro je s prvimi skoki v svetovnem pokalu opravila mlada Teja Pavec, ki je s 86 metri zasedla 11. mesto z 2:14 minutama zaostanka za Norvežanko. Silva Verbič je s 74.5 metri na 25. mestu imela 4:09 minut zaostanka. 

Tekma kombinatork bo na sporedu danes ob 12. uri in jutri ob 9:50 uri, kombinatorci se bodo pomerili jutri ob 10:50 in v nedeljo ob 9. uri.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO