V Schonachu nove točke za Silvo Verbič

Na tekmi svetovnega pokala v nemškem Schonachu je od skupno treh slovenskih predstavnikov točke s 25. mestom osvojila samo Silva Verbič, brez sta ostala Erazem Stanonik in Gašper Brecl.

Silva Verbič, foto: NordicFocus

Po dveh tednih se v nemškem Schonachu nadaljuje svetovni pokal v nordijski kombinaciji. Na tekmi kombinatorcev na 10 km je bil znova zelo prepričljiv Norvežan Jarl Magnus Riiber, ki je konkurente ugnal za več kot minuto. Drugi je bil Avstrijec Stefan Rettenegger, tretji pa Joergen Graabak. Naša predstavnika žal nista prišla do cilja, oba sta bila ujeta za en krog, Erazem Stanonik je končal na 48., Gašper Brecl pa na 49. mestu.

Na tekmi kombinatork na 4 km je bil znova najboljša Norvežanka Mari Leinan Lund, 13 sekund je zaostala Ida Marie Hagen, 25,4 sekund pa Nemka Nathalie Armbruster. Edina Slovenka na štartu, Silva Verbič, je z zaostankom slabih štirih minut zasedla 25. mesto.

Jutri bosta na srednji napravi v Schonachu na sporedu še finalni tekmi nemškega pokala, kombinatorke se bodo pomerile na 8, kombinatorci pa na 10 km razdalji.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO