Valuk Markelj in Aljaž Sladič najboljša na Madžarskem

parku (slopestyle). V zimskošportnem središču na severu Madžarske so pod vodstvom trenerja Petra Podlogarja zelo uspešno nastopili člani naše mladinske reprezentance (Aljaž Sladič, Niko Lemark, Jaka Pančur) ter B reprezentanta Tia Žagar in Valuk Markelj.

Valuk Markelj je po drugem mestu v Romuniji na Madžarskem zmagal. © SloSki Snowboard

V starejši kategoriji (deskarji in deskarke rojeni med letoma 2004 in 2006) sta slovensko deskanje zastopala B reprezentanta, 16-letni Valuk Markelj (SBC Bled) in leto starejša Tia Žagar (SBC Bled). Za oba je bil to njun drugi letošnji nastop na tekmi priljubljene serije za mlade deskarje in smučarje prostega sloga. Markelj je po drugem mestu januarja v romunskem Maramuresu tokrat stopil na najvišjo stopničko, Žagarjeva pa je osvojila drugo mesto. Po nehvaležnem četrtem mestu na zadnji tekmi v Romuniji je aktualna državna prvakinja snežnem parku (slopestyle) in skokih prostega sloga (big air) prvič v karieri osvojila prestižne »Rookie Women« stopničke. Omeniti velja še, da bi bil slovenski izkupiček zagotovo še boljši, če bi nastopil tudi 17-letni Ožbe Kuhar (EŠK Mungo). Zmagovalec romunske preizkušnje je namreč manjkal zaradi nastopa na tekmi evropskega pokala na Poljskem, kjer se je v skokih prostega sloga izkazal z 10. mestom.

Vrh pa na Madžarskem nista krojila samo Valuk in Tia, pač pa tudi vsi trije njuni mlajši klubski kolegi, ki sestavljajo slovensko mladinsko reprezentanco prostega sloga in so deskali v kategoriji »Groms« (rojeni leta 2007 in mlajši). Najmlajši, Trzinec Jaka Pančur, je za eno mesto izboljšal uvrstitev iz Romunije, tokrat je bil tik pod zmagovalnim odrom, na četrtem mestu. Še drugič zapored je tretje mesto pripadlo Črnučanu Niku Lemarku, zmagal pa je najstarejši izmed trojice naših mladih upov, 14-letni Kamničan Aljaž Sladič. Po drugem mestu v Romuniji, takrat je premoč moral priznati češkemu kolegu Samuelu Feiflu, je Sladič tokrat ugnal vse tekmece v mlajši kategoriji.     

»Organizatorji so kljub ne najboljšim snežnim razmeram (na progi je samo umetni sneg) dobro pripravili podlago. Deskarke in deskarji so dva dni trenirali v parku z lepimi in zabavnimi linijami, tretji dan pa so znanje in kreativnosti prikazali na tekmi. Zelo sem zadovoljen z deskanjem naših predstavnikov,« nam je povedal naš nekdanji reprezentant Peter Podlogar, ki je na Madžarskem vodil našo mlado freestyle posadko.

Serija World Rookie Tour, ki je podprta tudi s strani FIS in je na »sceno« izstrelila številne danes uspešne deskarje in smučarje prostega sloga (na OI v Pekingu je nastopilo več kot 30 tistih, ki so se kalili na tekmovanjih te serije), se bo februarja in marca nadaljevala v Bolgariji, Romuniji, Avstriji pa na Finskem in Japonskem. Finale bo na sporedu konec marca in v začetku aprila (24.3. – 3.4.) v avstrijskem Kaprunu.

Uradni rezultati >> 

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES