Vid Vrhovnik in Ema Volavšek v Planici postala državna prvaka

V Planici se je odvijalo državno prvenstvo v nordijski kombinaciji. Pričakovano sta zmagala Vid Vrhovnik in Ema Volavšek.

Najboljši v članski konkurenci © NSK Tržič FMG

Vid Vrhovnik (SSK Ljubno BTC) je vodil že po skokih, z drugim časom teka pa je s 27 sekundami prednosti slavil nov državni naslov pred Gašperjem Breclom, SSK Mislinja, ki je bil po skokih tretji, imel pa je tretji čas teka. Najboljši je bil v smučini član NSK Tržič FMG, Matic Hladnik, ki je prišel do brona z 11. mesta po skakalnem delu preizkušnje. 

Po skokih je bil na prvem mestu skupaj z Vrhovnikom član SSK Šmartno na Pohorju, Uroš Vrbek, ki pa je nasto končal na 7. mestu. 

V konkurenci članic je bila z najboljšim skokom in časom teka prepričljivo in pričakovano najboljša Ema Volavšek iz SSK Ilirija, imela je 1:16 minute prednosti pred Silvo Verbič iz SK Triglav Kranj, bron je osvojila njena klubska kolegica, Teja Pavec z zaostankom dobrih petih minut za zmagovalko.

Mladinski državni prvak je postal Hladnik pred Maticom Garbajsom iz SSK Ilirija in Sandijem Ačkom iz SSK Šmartno na Pohorju.

Že ta konec tedna se bo nadaljevala sezona svetovnega pokala v italijanskem Val di Fiemmeju. V Italijo bodo odpotovali Vid Vrhovnik, Gašper Brecl, Ema Volavšek in Silva Verbič.

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO