Volavškova po petem mestu ostaja v skupnem vodstvu

Na predzadnji tekmi poletne velike nagrade, sicer prvi izmed dveh v avstrijskem Tschaggunsu, je Ema Volavšek zasedla peto mesto, rezultat kariere je postavila Silva Verbič s 7. mestom.

Silva Verbič in Ema Volavšek © SloSki

Avstrijski Tschagguns je prizorišče zadnjih dveh tekem poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji za sezono 2022. Ema Volavšek je v Avstrijo pripotovala kot vodilna v skupni razvrstitvi na krilu zmage in drugega mesta na prvih dveh tekmah v Nemčiji. Danes je bila po skakalnem delu preizkušnje na 10. mestu z 86 metri in 64 sekundami zaostanka za Nemko Nathalie Armbruster, ki je skočila 93 metrov. Odlična tretja je bila Silva Verbič s 93.5 metri in 18 sekundami zaostanka za Nemko, druga je bila Jenny Nowak, prav tako iz Nemčije z 91.5 metri in 12 sekundami zaostanka. Norvežanka Gyda Westvold Hansen je bila diskvalificirana.

Na 5 km progi je Volavškova znova dokazala, da sodi med najboljše v konkurenci in je s prvim časom teka napredovala na 5. mesto, v ciljnem sprintu je za 0,4 sekunde zaostala za Norvežanko Ido Marie Hagen, pred njo so končale še tretja Avstrijka Lisa Hirner (+ 32,5), druga Nemka Nowakova (+ 25,4) in zmagovalka Armbrusterjeva, ki je pred našo tekmovalko imela 37,4 sekund prednosti. Rezultat kariere je za tri mesta popravila Verbičeva, ki je z minuto in 22,7 sekundami zaostanka končala na 7. mestu! 

V skupni razvrstitvi je po premierni zmagi Armbrusterjeva pred jutrišnjo finalno tekmo sezone zaostanek za Volavškovo stopila na vsega 5 točk, tretji sta Nowakova in danes 6. Finka Minja Korhonen s 55 točkami zaostanka, Verbičeva je deseta.

Na tekmi kombinatorcev je bil po skokih prvi Avstrijec Martin Fritz s 103.5 metri, Gašper Brecl je bil s 93.5 metri na visokem 20. mestu s 50 sekundami zaostanka, Erazem Stanonik je bil 51. s 86 metri in 2:28 minutama zaostanka, David Muhič pa je bil diskvalificiran. Zmagal je Norvežan Jens Luraas Oftebro, sicer drugi po skokih pred Fincem Ilkko Herolo, ki je zaostal 5,3 sekund, Fritz je bil s 6,8 sekundami zaostanka tretji. Brecl je do tretjih točk prišel na 26. mestu, zaostal je vsega minuto in 13,4 sekund, Stanonik pa je končal na 50. mestu s slabimi štirimi minutami zaostanka.

Izjava po tekmi

Ema Volavšek: “Današnja tekma ni šla najbolj po načrtih. Skok ni bil ravno najboljši in sem zato štartala bolj zadaj. Sem pa s tekom zelo zadovoljna. Jutri grem v boj, da obdržim rumeno majico!”

Jutri bo v Tschaggunsu na sporedu finalna tekma sezone v obeh kategorijah.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO