Vrhovnik na drugi tekmi v Seefeldu ujel nekaj točk

Nordijski kombinatorci so v Seefeldu opravili z drugim delom t. i. trojčka, kombinatorke pa so s kompaktno tekmo sklenile tekmovalni vikend v Avstriji. Za nove slovenske točke je s 37. mestom poskrbel Vid Vrhovnik.

Vid Vrhovnik, foto: NordicFocus

Kombinatorci so skakali v obratnem vrstnem redu včerajšnje tekme, boljše izhodišče od naše dvojice pa je imel Gašper Brecl, ki je z 92.5 metri zasedal 38. mesto. Vid Vrhovnik je skočil 90.5 metrov in je zasedal 41. mesto, zaostanka naših sta bila 2:28 oz. 2:42 minute za Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem, ki je skočil 109 metrov in je imel pol minute naskoka pred konkurenco. Na 10 km progi je Riiber ohranil 22,7 sekund naskoka pred rojakom Joergenom Graabakom ter 23,4 pred Jensom Luraasom Oftebrojem, Vrhovnik pa je prehitel Brecla za končno 37. mesto s 4:02 minutami zaostanka, Brecl je bil 41. z 18 sekundami zaostanka več, za točkami pa je zaostal le dve sekundi.

Kompaktno preizkušnjo kombinatork je dobila Norvežanka Ida Marie Hagen, druga po skokih, na koncu pa 1:02 minute pred rojakinjo in vodilno po skokih Gydo Westvold Hansen, tretja je bila Nemka Nathalie Armbruster z 1:06 minute zaostanka. Silva Verbič je z zaostankom štirih minut in 32 sekund zasedla 19. mesto.

Nordijske kombinatorke se bodo naslednji teden pred enomesečnim tekmovalnim premorom pomerile na treh tekmah v estonskem Otepääju.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO