Vrhovnik še četrtič v sezoni do dveh točk svetovnega pokala

V italijanskem Val di Fiemmeju so se nordijski kombinatorci pomerili še na drugi posamični tekmi, tudi tokrat je Vid Vrhovnik končal na 29. mestu.

Vid Vrhovnik © SloSki

Po skakalnem delu preizkušnje je bil Vid Vrhovnik na 23. mestu, skočil je 95 metrov in je imel 1:22 minute zaostanka za vodilnim Estoncem Kristjanom Ilvesom, ki je v Predazzu skočil točno deset metrov dlje. Gašper Brecl je skočil 89.5 metrov, na 41. mestu pa je imel 1:58 minute zaostanka za Estoncem.

Na tekaškem delu preizkušnje v Val di Fiemmeju je Vrhovnik z večjo skupino tekmovalcev po prvem krogu tekel na 25. mestu z zaostankom 1:17,2 minute za vodilno skupino petih kombinatorcev. Na polovici preizkušnje je imel enak zaostanek, še za šest sekund se je zaostanek zmanjšal pred zadnjim krogom, tekel pa je na 27. mestu. V zadnjem krogu se je skupina nato razpotegnila, Vrhovnik pa je dobil boj za 29. mesto s končnim zaostankom 2:09,7 minut za Nemcem Vinzenzom Geigerjem, ki je zmagal 5 sekund pred Avstrijcem Johannesom Lamparterjem in 5,7 sekund pred Nemcem Johannesom Rydzekom. Brecl je z zaostankom dobrih štirih minut in pol končal na 43. mestu.

Izjava po tekmi

Vid Vrhovnik

Z današnjo tekmo sem nekako polovično zadovoljen. Na skakalnici sem se počutil bolje, delo sem opravil dobro, a še so napake, še lahko skočim bolje. V teku je šlo do zadnjega kroga, ko je potem zmanjkalo tiste svežine. Vendarle je to že tretja tekma tega konca tedna. Nato sem se še zapletel s Fincem in sem izgubil stik s skupino, a dve točki sta spet tu. V letu 2022 mi gre precej bolje kot v letu 2021 in upam, da nadaljujem v tej smeri.

Prihodnji teden se bo svetovni pokal nadaljeval v nemškem Klingenthalu, nato pa že sledijo tekme v naši Planici.

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO