Vrhovnik v teku prehitel Brecla, Teja Pavec na 16. mestu

Na četrti posamični tekmi svetovnega pokala 2023/24 je Vid Vrhovnik v norveškem Lillehammerju zasedel 33. mesto, potem ko je po skoku na srednji napravi zaostajal za Gašperjem Breclom. Znova je prepričljivo slavil Norvežan Jarl Magnus Riiber. Teja Pavec je prvi tekmovalni konec tedna sklenila s 16. mestom.

Vid Vrhovnik, foto: NordicFocus

Kombinatorski dan v Lillehammerju so začele kombinatorke. Mlada Teja Pavec je po uspešno prebitem ledu danes skočila še bolje, 91 metrov jo je popeljalo na 10. mesto po skokih z 1:48 minute zaostanka za znova najboljšo Norvežanko Gydo Westvold Hansen, ki je skočila 94.5 metrov s petih zaletnih mest nižje, imela pa je 34 sekund prednosti pred zasledovalkami. Silva Verbič je z 78 metri zasedala 19. mesto s 3:05 minutami zaostanka. Nato so v smučino zapeljali še kombinatorci. Naša predstavnika nista bila med bolj zadovoljnimi. Gašper Brecl je z 90.5 metri imel 2:56 minut zaostanka na 41. mestu, Vid Vrhovnik pa s 87.5 metri še šest sekund več na 43. mestu. Od konkurence je odskočil Jarl Magnus Riiber s 102 metroma in 56 sekundami naskoka pred tekmeci.

Na 5 km preizkušnji je Pavec izgubila slabe dve minuti in je končala na 16. mestu, Verbič pa je padla na končno 19. mesto. Še drugo letošnjo zmago je vpisala Westvold Hansen s 46 sekundami prednosti pred rojakinjo Ido Mario Hagen, 53 sekund je zaostala Mari Leinan Lund.

Z novo dobro tekaško predstavo je mesta na 10 km progi pridobival Vrhovnik, ki je končal na 33. mestu s končnim zaostankom 2:22,2 minuti, Brecl je zaostal slabi dve minuti več izven dobitnikov točk na 47. mestu. S prednostjo 35 sekund je bil prepričljiv Riiber pred rojakoma Jensom Luraasom Oftebrojem in Joergenom Graabakom.

Jutri bo v Lillehammerju še ena tekma kombinatorcev.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO